Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Η χώρα αδειάζει και γεμίζει λαθρομεταναστες ! 600.000 Έλληνες ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό!

 Εθνική τραγωδία 
Η χώρα αδειάζει και γεμίζει λαθρομεταναστες
 Περισσότεροι από 600.000 άνεργοι θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία σε άλλο κλάδο από αυτόν στον οποίο απασχολούνταν στο παρελθόν, και 500.000 από αυτούς θα πρέπει να φύγουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας...
Σύμφωνα με μελέτη της Εndeavor Greece, όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα έχουν βρει διέξοδο στο εξωτερικό: Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2014 μετανάστευσαν 50.000 άτομα. Εκτός από την τεχνολογία, οι κλάδοι που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα αφορούν κυρίως δραστηριότητες εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση τροφίμων, αλλά και σε μεγάλο βαθμό τα logistics.


Η προσπάθεια εύρεσης εργασίας σε κλάδους όπως οι κατασκευές, η μεταποίηση ,το εμπόριο, η ιατρική, η παροχή νομικών υπηρεσιών είναι σε μεγάλο βαθμό αδιέξοδη. Δύο στις τρεις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη διάρκεια της κρίσης δεν θα ανακτηθούν από τους ίδιους κλάδους ενώ σύμφωνα με τη μελέτη θα χρειαστούν 25 χρόνια για να αποκατασταθεί η ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...