Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στην Α.Ουκρανία η Μόσχα - Εθεσε σε ετοιμότητα 65.000 προσωπικό του Στρατού(vid)

Την στιγμή που ρωσικές τεθωρακισμένες φάλαγγες έσπαγαν την πολιορκία των Ουκρανών και έμπαιναν στο Λουγκάνσκ (ήδη έχουν μπει και στο μαρτυρικό Σλαβιάνσκ) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέδωσε διαταγή αυξημένης επιφυλακής για την Στρατιωτική Διοίκηση της Κεντρικής Περιφέρειας (εκτείνεται σε μια τεράστια περιοχή ανατολικά των Ουραλίων και φτάνει μέχρι την Περιφέρεια που βρίσκεται δυτικά του Ειρηνικού).


Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος θα επιθεωρήσει το στράτευμα στην περιοχή στις 28 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν είναι πειστική δικαιολογία για να τεθεί μια τόσο τεράστια Περιφέρεια σε κατάσταση συναγερμού.

Φυσικά θα επιθεωρήσει μόνο ένα μικρό μέρος των δυνάμεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατηγού Βαλέρι Γερασίμοφ αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου θα επιθεωρηθούν τα στρατεύματα της Περιφέρειας που βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης ήτοι: 65 χιλιάδες προσωπικό, 180 μαχητικά αεροσκάφη, 500 άρματα μάχης, 60 επιθετικά ελικόπτερα.

Με  τη σειρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου σε δήλωση του σήμερα στις 11:00 ανέφερε ότι όλα τα στρατεύματα στην κεντρική Περιφέρεια είναι κατάσταση ετοιμότητας μάχης.

Η Στρατιωτική Διοίκηση της Κεντρικής Περιφέρειας αριθμεί συνολικά 150.000 προσωπικό.

Γιατί όμως τέθηκε σε συναγερμό η Κεντρική περιφέρεια και όχι η Δυτική, όπως θα ήταν το φυσικολογικό; Μάλλον για πολιτικούς λόγους. Κατ'αρχήν η Δυτική Περιφέρεια έχει τεθεί επανειλημμένα σε συναγερμό και αυτό έχει δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να "τσιρίζουν" για "ρωσική στρατιωτική απειλή". Για την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια δεν μπορεί να πουν το ίδιο, αφού είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το πιθανό θέατρο επιχειρήσεων που ξεκινά από την Βαλτική και φτάνει μέχρι την Μαύρη Θάλασσα.

Πάντως η μάχη στις περιοχές της Νέας Ρωσίας έχουν κριθεί: Δείτε άλλο ένα βίντεο από την τεθωρακισμένη φάλαγγα στην περιοχή του Λούγκανσγκ. Να σημειώσουμε ότι όλες οι ουκρανικές μονάδες έχουν αποχωρήσει γύρω από το Λουγκάνσκ.
Εν τω μεταξύ, ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσόφωνοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά ουκρανών στρατιωτών στο Λουχάνσκ και στο Ντόνεσκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι στρατιώτες.

Οι ρωσόφωνοι, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας για εκεχειρία, κατηγορούν το Κίεβο ότι έχει παραβιάσει τους όρους της.

Εν τω μεταξύ, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν η Μόσχα αποτύχει να εκτονώσεις τις εντάσεις στα σύνορα της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί βίντεο όπου το ουκρανικό πυροβολικό σφυροκοπά κατοικημένες περιοχές του Σλαβιάνσκ πρν την άφιξη της φάλαγγας με τα ρωσικά τεωθωρακισμένα, το οποίο αποτελεί έγκλημα πολέμου αλλά δεν απασχολει κανένα μέσο ενημέρωσης, αλλά και αποδεικνύει κατά πόσον τηρούν την υποτιθέμενη "εκκεχειρία".

 defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...