Βάρεσε διάλυση το ΠΑΣΟΚ: Βουλευτής του ζητάει την παραίτηση Βενιζέλου!

Ένα - ένα τα ασθενή κομματίδια του «συνταγματικού τόξου» δείχνουν τα εμφανή σημεία αρρώστιας και διάλυσης που τους διακατέχουν. Μετά την ΝΔ, την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, τώρα και στο ΠΑΣΟΚ  τα εσωκομματικά προβλήματα έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ζητείται ευθέως αλλαγή ηγεσίας.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης θέτει ξεκάθαρα θέμα αποχώρησης του Βενιζέλου από την αρχηγία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη, η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει». Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στην πτέρυγα που πρόσκειται στον Τζέφρυ, αποδομεί συνολικά τον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ και ακυρώνει το πείραμα της «Ελιάς».

Καταγγέλλει «απεγνωσμένη προσπάθεια διάσωσης ρόλων και υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων» και καλεί ευθέως τον νυν αρχικαρεκλάρχη του πράσινου (από)κόμματος να εγκαταλείψει την αρχηγική καρέκλα. Είναι τόσο σοβαροί και πειθαρχημένοι στο ΠΑΣΟΚ, ώστε αντί να διαγράψουν τον βουλευτή ή έστω να τον καλέσουν σε απολογία αρκέστηκαν σε μια ανακοίνωση, με την οποία έμμεσα (!) αναφέρονται σ’ αυτόν.
Μπορεί τα «παπαγαλάκια» της συγκυβέρνησης να προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν πλήρως την αλήθεια, παρουσιάζοντας περίπου ως θρίαμβο το 8% που έλαβε η μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές (ενώ στην πραγματικότητα έχασε κάτι παραπάνω από το 1/3 των δυνάμεών του σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012), φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι η οργή ξεχειλίζει από τους εναπομείναντες πασόκους, οι οποίοι τρώνε μεταξύ τους τις σάρκες τους. Είναι οι ίδιοι που διαμέσου των φυλλάδων τους υποστήριζαν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαλύεται και έχει εσωκομματικά προβλήματα.
Τώρα, όμως, φαίνεται ποιοι είναι αυτοί που διαλύονται και φυλλοροούν. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ αντί να εκμεταλλευτούν την διάλυση της ΔΗΜΑΡ παρουσιάζουν και αυτοί καταστάσεις χάους και αναρχίας. Οι μισοί ζητούν πλεύση με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί αρνούνται. Η καρέκλα του Βενιζέλου πριονίζεται σε καθημερινή βάση (χθες ο Σκανδαλίδης, σήμερα, ο Μωραΐτης, αύριο κάποιος άλλος) και όλα δείχνουν ότι με το θλιβερό αυτό κομματικό απομεινάρι θα έχουμε «μεγάλα γλέντια» με τις εσωκομματικές φαγωμάρες που θα δουν τα μάτια μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.