Λέσχη Μπίλντερμπεργκ …Και η παγκόσμια συνωμοσία συνεχίζεται

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού συνωμοσιολόγους. Η περιώνυμη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στο ξενοδοχείο Marriott, για να μας καθορίσει το μέλλον…
 Τις τελευταίες ημέρες, σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το ποια θέματα βρέθηκαν στο τραπέζι της λέσχης, με πιο σημαντικό αυτό του γνωστού Russia Today, που αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα στην Ελλάδα, με συνωμοτικό τρόπο. Όπως όμως θα φανεί, όλα τα θέματα στον πραγματικό κόσμο επιδέχονται συνήθως λογικών ερμηνειών, αν και η «αγορά» των συνωμοσιολόγων είναι χρυσοφόρα.


Ας δούμε τη λίστα των θεμάτων που απασχόλησαν τη Λέσχη Μπίλτερμεπεργκ, όπως τα έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι μπας και σταματήσει η συνωμοσιολογική μπουρδολογία:

>Η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη (ναζιστικά, ευρωσκεπτικιστικά και λαϊκιστικά), με τη Χρυσή Αυγή μέσα στον κατάλογο.
>Πυρηνική διπλωματία και η πιθανή συμφωνία με το Ιράν.
>Η συμφωνία Ρωσίας και Κίνας για το φυσικό αέριο.
>Οι κανονισμοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.
>Ο κυβερνοπόλεμος και οι δυνητικές επιπτώσεις του στην ελευθερία του διαδικτύου.
>Η πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στα θέματα της Ουκρανίας και της Συρίας.
>Η κλιματική αλλαγή ως ευφημισμός για να διατηρηθούν σε φάση αποβιομηχάνισης αρκετά κράτη.



Τι το παράξενο βρίσκει κανείς στο να συζητιόνται αυτά τα θέματα από ηγετικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο; Για ποιον λόγο θεωρείται ότι οι συζητήσεις αυτές παράγουν αποφάσεις οι οποίες τηρούνται, χωρίς να ασχολείται κανείς με το τι επιθυμούν οι επιμέρους πληθυσμοί;

Δεν έχει κανείς πάρει χαμπάρι, ότι στις συνεδριάσεις αυτές συμμετέχουν επίσημοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, διανοούμενοι και γενικότερα μέλη διαφόρων «ελίτ», εκ των οποίων στη συνέχεια, πολλοί συμμετέχοντες συχνά λαμβάνουν εντελώς διαφορετικές θέσεις από αυτές που υποτίθεται «συμφωνήθηκαν» στην περίφημη αυτή Λέσχη;

Πόσο δύσκολο μας είναι να κατανοήσουμε, ότι η ανωτέρω θεματολογία επηρεάζει τα πάντα στον κόσμο που ζούμε και είναι λογικό οι όποιοι ισχυροί να προσπαθούν να συμφωνήσουν σε κάποιες βασικές αρχές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να μην πλήττονται συμφέροντα κάποιων εξ αυτών, ή να μην προκύπτουν αναταράξεις στις αγορές που οδηγούν σε κλυδωνισμούς το διεθνές σύστημα;

Κάτι που κάνει μεγάλη εντύπωση καθότι λείπει από τη θεματολογία των συζητήσεων, είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, παρότι οι λύσεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που προκρίνονται, επηρεάζουν και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να απέχουν σημαντικά στις απόψεις που διατυπώνουν.

Αφού στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συμμετέχουν ισχυρότατες προσωπικότητες εκατέρωθεν. Πως γίνεται να εξακολουθούν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Γερμανούς και Αμερικανούς; Γιατί δεν υπάρχει ομόνοια μεταξύ των δύο, ώστε να μη δίνουν σημασία στο τι λένε οι λαοί; Και δεν είναι ο πρώτος χρόνος της κρίσης. Εκτός κι αν θεωρείται πως ο τομέας αυτός καλύφθηκε από την αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών.

Καλό θα είναι να θυμόμαστε όλοι, ότι σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, υπάρχουν και λογικές απαντήσεις, δεν περίμενε κανείς τους γνωστούς διεθνείς συνωμοσιολόγους να δουν «το φως το αληθινό» και να δημιουργήσουν τους «δράκους» του παραμυθιού. Αν μπορεί κανείς να διακρίνει ποιοι είναι οι πυλώνες εξουσίας και τα συμφέροντά τους, είναι εξαιρετικά απλό να διαπιστωθούν και τα υπόλοιπα.

Ο λόγος που συναντιούνται όλοι αυτοί είναι για να διερευνηθεί μήπως μπορέσουν να συμφωνήσουν και αποφευχθεί η σύγκρουση, η οποία είναι έμφυτη στην ανθρώπινη φύση, όχι για να εξουδετερώσουν όλους τους άλλους. Κι αν θέλει καθένας από τους αναγνώστες, ας ανέβει ξανά στη λίστα κι ας την ξαναδιαβάσει, έχοντας στο μυαλό εάν καθένα από τα θέματα, εμπεριέχει τη δυναμική μεγάλων ανατροπών και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Αυτό είναι που άπαντες επιχειρούν να αποφύγουν. Και να είναι βέβαιοι οι αγαπητοί συνωμοσιολόγοι, όταν οι καταστάσεις εκτραπούν, αυτοί, όπως κι εμείς οι υπόλοιποι καθημερινοί άνθρωποι, θα πληγούμε χειρότερα από όλους, αφού θα έχουν τεθεί σε κίνδυνο, ακόμη και τα στοιχειώδη.


Όμως αυτοί (οι συνωμοσιολόγοι) θα συνεχίσουν να πιστεύουν και να διακηρύσσουν, ότι κάθε ανατρεπτική εξέλιξη είναι προϊόν απόφασης που ελήφθη στη Λέσχη, ασχέτως εάν μέλη της «σκοτώνονται» δημόσια εκπροσωπώντας διαφορετικές χώρες ή επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.