Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Συνεχίζουμε την απεργία

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παρά την χθεσινοβραδινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του «Σπάρτακου» ως παράνομες και για τις οποίες διέταξε την άμεση διακοπή τους.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει του εργαζόμενους στη ΔΕΗΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7).

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» της ΔΕΗ Κοζάνης και ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ δήλωσαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Γ. Μπίτσας: Συνεχίζουμε κανονικά την απεργία

Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ, Γ. Μπίτσας, ξεκαθάρισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά. «Εμείς θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία» σημείωσε.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ» Αδαμίδης: Προκηρύξαμε νέα 48ωρη απεργία

Ο πρόεδρος του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» της ΔΕΗ Κοζάνης, Γιώργος Αδαμίδης επισήμανε στo Mega ότι παρά την απόφαση που κήρυξε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική «προκηρύξαμε από τα μεσάνυχτα νέα 48ωρη απεργία για τη ΔΕΗ και την ΔΕΔΔΗΕ».


Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα


Ο υπουργός Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε από την μεριά του ότι «οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου» και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα εάν δεν εφαρμοστεί η απόφαση της δικαιοσύνης.

Φωτόπουλος: Να σκίσουμε τα φύλλα πορείας
Το Πρωτοδικείο αργά χθες το βράδυ έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΗ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου ως παράνομες διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους. Μάλιστα το δικαστήριο κήρυξε και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης των εργαζομένων.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν επιστρέψουν στις εργασίες τους, τότε η κυβέρνηση θα τους επιστρατεύσει.

Για το ενδεχόμενο της επίταξης η κυβέρνηση κρατά ανοιχτό για το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλλιας, πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της επιστράτευσης είχε δηλώσει: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...