Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΑΕΕ – ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ – ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ

SUCCESS STORY KAI TA MYAΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ: Καταρρέει ο ΟΑΕΕ
Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, καταρρέει υπό το βάρος των μεγάλων ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις στο μέλλον.
Στο αδιέξοδο αυτό είναι εγκλωβισμένοι 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις

εισφορές τους αλλά και το ασφαλιστικό ταμείο τους το οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα έχει μαύρη τρύπα 720 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ότι το σύνολο των απλήρωτων εισφορών προς το Ταμείο φθάνει τα 7, 4 δισ. ευρώ – το 80% αυτών προέρχεται από μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 10.000 ευρώ.

Κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμη χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο κα μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται η ομαλή καταβολή των συντάξεων. “Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος” διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς.

Ούτε η ρύθμιση οφειλών έχει συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων του ΟΑΕΕ. Όχι μόνο λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης από τους ασφαλισμένους αλλά και γιατί ένα μεγάλο ποσοστό (40%) από όσους εντάχθηκαν αναγκάστηκε να διακόψει τις πληρωμές μετά την καταβολή των πρώτων δόσεων, χάνοντας το δικαίωμα στην περίθαλψη. Εκτιμάται ότι το σύνολο των επαγγελματιών, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν χάσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το Ταμείο ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο άτομα.

Αυτό κι αν είναι SUCCESS STORY…

Υ.Γ. Εκεί στο Μαξίμου έχετε καμμία ιδέα που πάμε; Η ξέρετε αλλά δεν μας το λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...