Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Αποκαλύπτουμε το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης

Ο τάφος της Αμφίπολης, γνωστός για τη μεγαλοπρέπειά του από το 2012, τώρα κάνει διεθνή καριέρα...
 Η χώρα όντως ξαναγίνεται κανονική. Όλοι ασχολούνται μαζί της όχι για δημοσιονομικούς στόχους που(δεν) έπιασε, όχι για δάνεια που (δεν) πήρε, όχι για το αν θα χρεοκοπήσει σε τρεις ή έξι μήνες, αλλά για τα πανέμορφα νησιά και κυρίως για το ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα της.

Ο τάφος της Αμφίπολης, γνωστός για τη μεγαλοπρέπειά του από το 2012, τώρα κάνει διεθνή καριέρα, με τα εξής σενάρια να παίζουν:
1.Δεν είναι τάφος, αλλά μεγάλο εμπορικό κέντρο τύπου Mall της αρχαιότητας. Την πρώτη Κυριακή που άνοιξε, έξαλλοι οι υπάλληλοι και οι καταναλωτές το μπάζωσαν.
2. Είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέσα θα βρεθούν τα ακλόνητα πειστήρια: το σκοπιανό διαβατήριο του και υπεύθυνη δήλωση ότι στην Ελλάδα ήταν πολιτικός πρόσφυγας, καθώς επίσης και ότι όλοι οι λαοί της αυτοκρατορίας του είναι αδέλφια μας.
3. Ήταν το αρχαίο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά μετά από ένα ματς με την ομάδα του επινείου των Αθηνών, αποκλείστηκε η έδρα για 2.314 χρόνια.
4. Πρόκειται για την τελευταία κατοικία Μακεδόνα στρατηγού με τη γυναίκα του από τη χαρά της να μη φείδεται χρημάτων για την ανέγερση του.
5. Είναι ο τάφος της Κλεοπάτρας. Τελευταία απόγονος των Πτολεμαίων ετάφη στην πατρώα γη, μετά τις τραγικές επιλογές της στα γκομενικά.
6. Με 497 μέτρα ταφικό περίβολο, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ επί Ρωμαίων και ο ιδιοκτήτης πήρε το λιοντάρι κι έφυγε.
7. Με λίγες πιθανότητες, αλλά δίχως να αποκλείεται είναι ο τάφος του Βουκεφάλα. Μετά ήρθε ο καπιταλισμός και τα «υποζύγια» έγιναν αριθμοί και ανταγωνιστικότητα.
Στην Αμφίπολη είναι θαμμένος ο «μαρμαρωμένος Βασιλιάς», ένας θρύλος του Έθνους μας. Πέφτει ο τελευταίος τοίχος, ζωντανεύει και ζητά εξεταστική για το πώς και γιατί τον έριξαν από την εξουσία. Ας ρίξουμε καμιά βουτιά και ας αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαφορετικά, μετά τους προπονητές της κερκίδας και του καναπέ, θα έχουμε αποκτήσει και αρχαιολόγους της πλαζ και του φραπέ.Καλό Δεκαπενταύγουστο και πολύχρονοι όσοι έχουν την ονομαστική τους εορτή !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...