Τσιμουδιά από τα έντυπα και τα κανάλια της διαπλοκής για τη (ν)τροπολογία

Ούτε λέξη δεν ακούστηκε από τους μεγάλους  τηλεοπτικούς σταθμούς για τη (ν)τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία έρχεται στα μέτρα των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοκαναλαρχών. Τα ίδια, φυσικά, και στις ανάλογες εφημερίδες.
Ο αναγνώστης, π.χ. του «Έθνους», που αγόρασε την εφημερίδα την Τετάρτη, όχι μόνο δεν έμαθε τον λόγο για τον οποίο δεν κυκλοφόρησε την προηγούμενη ημέρα η εφημερίδα που αγοράζει, αλλά ούτε και πληροφορήθηκε τίποτα για την (ν)τροπολογία που
ψηφίστηκε την προηγούμενη ημέρα. Λες και δεν έγινε τίποτα. Δεν είχαν το θάρρος, στο «Έθνος», όχι φυσικά να αιτιολογήσουν ως θετική αυτήν την διάταξη, αλλά έστω να το παρουσιάσουν ως είδηση. Τι να έλεγαν άλλωστε; Ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έπραξαν υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεκδοτών και μάλιστα όχι με αυτόνομο νομοσχέδιο αλλά με μια (ν)τροπολογία, η οποία συμπεριλαμβανόταν σε άλλο νομοσχέδιο για το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι»; Οι όποιες αλλαγές στην (ν)τροπολογία δεν έθιξαν στο ελάχιστο τα συμφέροντα του Μπόμπολα και του Ψυχάρη, οι οποίοι είναι και οι βασικοί κερδισμένοι από την υπερψήφισή της. Η παράδοση της κυβέρνησης –και ιδιαιτέρως της ΝΔ- στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων είναι τόσο κραυγαλέα που ακόμη και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «έκραξαν» τη ΝΔ, όπως η «Δημοκρατία» και το «Antinews». Στην «Δημοκρατία» ο ίδιος ο εκδότης της γράφει, μεταξύ άλλων, ότι «Μήπως θα ήταν πιο απλό, κ .Σαμαρά, να περάσετε μια τροπολογία όπου θα απαγορεύετε διά νόμου την κυκλοφορία εντύπων, την εκπομπή οπτικοακουστικών μέσων και την ύπαρξη διαδικτυακών μέσων, αν δεν ανήκουν στους κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη;», ενώ λίγο πιο κάτω τονίζει «Μάλλον θα ήταν πιο εύκολο και θα επέφερε άμεσο (και μη βασανιστικό) θάνατο σε μια σειρά κλάδων και επιχειρήσεων που ήδη σήμερα υποφέρουν από την ύπαρξη του πλέον αθέμιτου ανταγωνισμού στα ΜΜΕ κλάδων και επιχειρήσεων των οποίων προφανώς επιθυμείτε να γίνετε ο νεκροθάφτης, αν επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί η πολυδιαφημιζόμενη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου με αδιαφανείς και σίγουρα σκανδαλώδεις όρους».
Από την άλλη το «ούλτρα» σαμαρικό “Antinews» υποστηρίζει ότι «Όσο ο κόσμος βλέπει να χορεύει ταγκό η κυβέρνηση με τα μεγαλοσυμφέροντα τόσο εξοργίζεται και θα εκφραστεί τότε που θα έρθει η ώρα. Υπηρετούν τη διαπλοκή και ο κόσμος δεν τα συγχωρεί άλλο αυτά. Πλησιάζει η ώρα που το “φτάνει κύριε Σαμαρά” θα πάρει άλλο νόημα. Πολύ πιο σκληρό. Εμείς τους προειδοποιούμε».
‘Όταν ακόμη και τα πιο φανατικά υπέρ του Σαμαρά ΜΜΕ αγανακτούν εναντίον του καταλαβαίνετε πόσο μεγάλος είναι ο αναβρασμός που επικρατεί στη ΝΔ. Η ολοκληρωτική σύμπλευση του Σαμαρά μπορεί να του δώσει (κι άλλη) στήριξη στην συνέχιση της καταστροφικής του πολιτικής, ταυτόχρονα όμως του δημιουργεί και προβλήματα, καθώς παραδοσιακοί υποστηρικτές του  (και μάλιστα περισσότερο ως προς το πρόσωπό του και λιγότερο ως προς τη ΝΔ) φαίνεται να του γυρνούν την πλάτη για την επιλογή των συμμαχιών του στον χώρο των ΜΜΕ.
Στο τελείωμά του ο Σαμαράς, το οποίο θα συμβεί αναμφίβολα στις επόμενες εκλογές, θα είναι μόνος και καταφρονημένος, έχοντας «αδειάσει» τον οποιοδήποτε στο παρελθόν πίστεψε σ΄αυτόν.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.