Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Θές λεφτά, φήμη και μηντιακή κάλυψη; Πές ότι σου επιτέθηκε χρυσαυγίτης

Το 2009 μία Βραζιλιάνα στην Ελβετία, ισχυρίστηκε ότι απέβαλε τα δίδυμα της σε μια επίθεση Ελβετών σκίνχεντ. Τελικά μετά από δικαστικές έρευνες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έγκυος και πιθανότατα "χαράκωσε" ηίδια τον εαυτό της, είπαν οι ερευνητές.
 Η αστυνομία τότε ανέφερε ότι η Paula Oliveira, 26 ετών , δεν ήταν έγκυος τριών μηνών. Τότε η Oliveira είχε υποστηρίξει  ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις σκίνχεντ, ένα μετον αγκυλωτό σταυρό
τατουάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, καθώς έφευγε από τον σιδηροδρομικό σταθμό ενώ μιλούσε πορτογαλλικά στο τηλέφωνο με τη μητέρα της στη Βραζιλία.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσία του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης  Walter Baer δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οποιοςδήποτε έμπειρος ιατροδικαστή δεν θα διστάσει να υποθέσει ότι επρόκειτο για μια περίπτωση αυτοτραυματισμού. " Όλα τα τραύματα ήταν προσβάσιμο με το χέρι του "θύματος" και κανένα τραύμα δεν ήταν σοβαρό, είπε. Τότε δηλώσεις για τον "ρατσισμό" και τον "φασισμό" είχε κάνει μέχρι και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ιγνάσιο ντα Σίλβα καθώς το θέμα είχε τύχει ιδιαίτερα μεγάλης δημοσιότητας. Η Αστυνομία είχε σκέψεις να διώξει για "απάτη" την Βραζιλιάνα, τελικά όμως αυτή έμεινε .... νόμιμα στην χώρα.

Τι σχέση έχει αυτό θα πεί κανείς με την υπόθεση της "επίθεσης" στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά; Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά, σαν και αυτό που περιγράψαμε από την Ελβετία έχουν υπάρξει δεκάδες - τουλάχιστον αυτά που τελικά μαθεύτηκε η αλήθεια. Είναι πάρα πολλές φορές που διάφοροι αποφασίζουν να ισχυρισθούν ότι υπήρξαν θύματα επίθεσεις από τους "αιρετικούς" της νέας εποχής, προκειμένου να έχουν το οιοδήποτε κέρδος. Υπάρχουν για να λέμε την αλήθεια τεράστιες οργανώσεις και "ιδρύματα" όπως το Southern Poverty Law Center στις ΗΠΑ, έχουν - όπως αναφέρουν αρκετές συντηρητικές ιστοσελίδες - ως πάγια τακτική το να"φουσκώνουν" τον κίνδυνο της "ακροδεξιάς" προκειμένου να ενθυλακώνουν τεράστια ποσά. Το συγκεκριμένο "κέντρο" για παράδειγμα είχε χρηματοδότηση άνω των 38 εκατομμύριων ευρώ το 2011, με τον Προεδρό του Richard Cohen (τι μας θυμίζει) να παίρνει 350.000 δολλάρια τον χρόνο ως μισθό και τον Morris Dees, υπεύθυνο για το νομικό τμήμα 346.000 δολλάρια.

Προχθές είχαμε μία "επίθεση" στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά. Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έγινε σε αυτή την επίθεση. Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ "Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή." Δηλαδή έκοψαν τα κάγκελα, έβαψαν με σπρέυ τους τοίχους και πήραν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γι' αυτό τον λόγο έβγαλαν ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, όλη η αριστερά, ακόμη και ο ... Δήμαρχος του Πειραιά.

  Οι βανδαλισμοί σε σχολεία στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο και έχουν κόστος δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Και αφού μαθαίνουμε ότι το "Ανοιχτό Σχολειό Μεταναστών" στεγάζεται σε σχολείο (άραγε με ποιού την υπογραφή και άδεια) γιατί αυτή η επίθεση ξεχωρίζει; Γιατί δόθηκε τέτοια δημοσιότητα. Γιατί έγινε το βράδυ της 14ης προς 15η Αυγούστου, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν... νέα.


Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Και αναρωτιέται κανείς, μήπως οι "χρυσαυγίτες" δράστες, όχι μόνον χρυσαυγίτες δεν είναι αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάποιους που έχουν συμφέροντα να δημιουργούν έναν "Φασιστικό κίνδυνο" προκειμένου να έχουν πολλαπλά ωφέλη. Θές λεφτά, φήμη και μηντιακή κάλυψη; Πές ότι σου επιτέθηκε χρυσαυγίτης! Δοκιμασμένο. Το έχουν κάνει από εγχώριες σταρλετίτσες που κινδύνευαν να βρεθούν εκτός προσοχής μέχρι ολόκληρα κόμματα. Δεν είναι κάποια τρομερή ανακάλυψη. Το κάνουν αριστεροί και αντιφασίστες εδώ και πολλά χρόνια. Το κάνουν μετανάστες που καταγγέλουν για επιθέσεις και ρατσιστική συμπεριφορά λιμενικούς, προκειμένου να πάρουν άδεια παραμονής.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
19/08/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...