Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

"Φουλ" Ρωσία παίζει ο Α.Τσίπρας ποντάροντας στα φιλορωσικά αισθήματα των Ελλήνων

Η ΜΟΣΧΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
"Δυνατά" φαίνεται ότι παίζει το ρωσικό "χαρτί" ο πρόεδρος του ΣΥΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου αναφορικά με τις συνέπειες που έχει η πολιτική του "Ναι σε όλα" απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σύρουν την χώρα σε καταστροφική αντιπαράθεση με την Ρωσική Ομοσπονδία.


Γνωρίζοντας τα φιλορωσικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και ειδικά του συντηρητικού χώρου, πλαγιοκοπεί την κυβέρνηση - λέγοντας απλώς τα αυτονόητα - και την σφυροκοπεί ανηλεώς, ειδικά στο θέμα των κινήσεων της που είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο.

"Οι κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής, για τα ελληνικά συμφέροντα, κρίσης στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που σήμερα βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ αποφασίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι χωρίς την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

"Υπό αυτό το πρίσμα", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, "η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε.

Αλήθεια όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συντελούσαν σε αυτή την ανόητη επιλογή, δεν αντιλαμβάνονταν το πιθανό στρατηγικό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές; διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. ως ισότιμης χώρας με αναφαίρετο το δικαίωμα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ως φερέφωνο στις επιδιώξεις τρίτων.

Η στάση αυτή, αποδεικνύει πρωτίστως, ότι δεν είναι απλά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και επικίνδυνοι να τα παραχωρήσουν, χωρίς καν να αναλογιστούν τις συνέπειες".

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους παραγωγούς και τις προσπάθειές τους για αποζημιώσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι "το μείζον είναι έστω και εκ των υστέρων η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων".

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι η λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Αντιθέτως, είπε, θα έχει πολλαπλά αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστροφικές δε για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Η Μόσχα ακόμα είναι επιφυλακτική απέναντι στον Α.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αν συνεχιστεί η εχθρική πολιτική από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα είναι ακόμα για πολύ.

Μην ξεχνάμε ότι η ακύρωση της επίσκεψης του Σοβιετικού υπουργού Εξωτερικών Α.Γκρομίκο το 1989, ήταν το ""καρφί" στο φέρετρο της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου...

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...