Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ Δεν είναι φτωχομπινές επαρχιώτης που ήρθε στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ για να κουρέψει τα δάνεια των εκδοτών!

Πλουμιστό αρχοντόπουλο της Μεσσηνίας  περπατούσε στην αγορά της Καλαμάτας με παπούτσι Caterpillar και Sebago και πριν επιστρέψει στο σπίτι είχαν φθάσει εβδομήντα προξενιά.
 Αλλοι φίλοι του δεν μπορούσαν να σταυρώσουν γκόμινα και ο Αντώνης είχε τα κορίτσια να κάνουν ουρές, σαν πρωινοί επιβάτες του μετρό το Τόκυο, έξω από το σπίτι του.
 Ακόμη και σήμερα κάτι παρ΄ ολίγο πεθεροί έχουν να λένε ότι ο "Αντώνης μας κορόιδεψε και δεν πήρε το κορίτσι μας..."
 Πόσες όμως θα μπορούσε να παντρευτεί ο Σαμαράς- καμιά πενηνταριά;


(Σύμφωνα με τους εγχώριους Χομεινί και Μουλάδες της Ορθοδοξίας τύπου Πειραιώς Σεραφείμ και Θεσσαλονίκης Καλλίνικο, ο άνδρας μπορεί να είναι παντρεμένος με μία γυναίκα.)

Οι γονείς του είχαν απηυδήσει τόσο από τον ποδόγυρο ώστε είχαν αποφασίσει να τον κάνουν γιατρό και τον άλλο τους γιο πολιτικό. Συνέβη το αντίστροφο.

Λέμε είχαν αποφασίσει γιατί ο μπαμπάς του Σαμαρά ήταν πολύ γνωστός γιατρός και κυρίως καλός άνθρωπος που προσέφερε την βοήθειά του σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Τελικά ο Αντώνης παντρεύτηκε την μόνη Μεσσήνια που καψουρεύτηκε, την όμορφη Γεωργία.

Ήταν μόλις 24 χρόνων όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής!

Αυτή η μικρή περίληψη της παραμυθένιας εφηβείας του  δείχνει ότι ο πρωθυπουργός μας κατάγεται από τζάκι, έστω και μεσσήνιο. Δεν είναι σαν κι εμάς τους παρακατιανούς που φτάσαμε στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Μάλιστα όταν εκείνος επέστρεψε από τις σπουδές του στα Χάρβαρντ σοφοί γέροντες της ΝΔ, όπως ο Ευάγγελος Αβέρωφ ή Βαγγελιώ, άνοιξαν τις φτερούγες τους και αγκάλιασαν το πολιτικό νεογνό.

Η συνέχεια του πολιτικού βίου του ήταν εξίσουν συναρπαστική με την πλούσια ζωή της εφηβείας του.

Μόνο που θα παρέμεινε για πάντα ένας πρώην υπουργός εάν δεν υπήρχε ένα blog-τότε-, το Antinews και ο Βασίλης Ζήσης, η παρέμβαση του οποίου ήταν καταλυτική για να κερδίσει ο Σαμαράς την αρχηγία της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές.

Ενα blog του έδωσε την νίκη. Ούτε ο Ψυχάρης, ούτε ο Μπόμπολας, ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε ο Χατζηνικολάου, ούτε ο μηντιάρχης Πιτιφρής.

Στην συνέχεια ο Σαμαράς παίζοντας φουλ αντιμνημονιακά, κόντρα στον τότε πρωθυπουργό και πρώην συμφοιτητή του ΓΑΠ, τον οξυδερκή, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός.

Αμέσως όπως συμβαίνει με τους πρωθυπουργούς εμφανίζονται οι αυλικοί του Μαξίμου.

Ο αυλικός του Μαξίμου-παρότι η θητεία του είναι συνήθως βραχύβια-είναι ένα γαμάτο επάγγελμα. Και γεμάτο εκπλήξεις. Δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει. Τον Γιάννη Ανδριανό για παράδειγμα τον έκανε ντελιβερά του γνωστού DVD του Ζαχόπουλου.

Σήμερα ο Ανδριανός έχει στην ευθύνη του το ελληνικό ποδόσφαιρο και αγωνίζεται καθημερινά να εξολοθρεύσει τις παράγγες σαν τον ήρωα του Μάικ του Φασουλάκη.

Κλείνοντας την παρένθεση με τους αυλικούς θα επανέλθουμε στην γεμάτη ζωή ενός νεαρού Μεσσήνιου που κατάφερε με το ταμπεραμέντο του να φτάσει ως το σπουδαιότερο πολιτικό αξίωμα της χώρας του, ενώ θα μπορούσε να μείνει ένας απλός κλαρινογαμπρός των περιχώρων, όπως συμβαίνει με πολλά παιδιά της επαρχίας.

Ο Σαμαράς λοιπόν έζησε μια χορτασμένη ζωή.

Από έναν τέτοιον άνθρωπο δεν περιμένεις να κάνει υποκλίσεις σε κανέναν νταβατζή. Πόσο μάλιστα όταν είναι πρωθυπουργός.

Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται το πρελούδιο και μπαίνουμε στο κυρίως μέρος του έργου που δεν είναι άλλο από τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών και η απαίτησή τους να κουρευτούν.

Ο Σαμαράς λοιπόν μην έχοντας την λιγούρα του επαρχιώτη για τα σαλόνια (τα είχε στα πόδια του από μικρός), σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνεται κομπλεξικός επαρχιώτης απέναντι στους νταβατζήδες ώστε να τους κάνει τα χατήρια- σαν το παιδί για όλες τις δουλειές.

Δεν λέμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μόνο που θα ήταν ξεφτίλα, για την προσωπική του διαδρομή, σε περίπτωση που κούρευε τα θαλασσοδάνεια των μηντιαρχών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα νοσηρό μηντιακό παρακράτος.

Εάν τους κουρέψει τα δάνεια θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα και θα τελειώσει την ζωή του σαν περιφρονημένος γέρος στα καφενεία της Κηφισιάς και της Καλαμάτας.

Δεν έχει κανένα λόγο ο Σαμαράς να είναι δουλοπρεπής απέναντι στους χρεοκοπημένους νταβατζήδες-παραδοσιακούς και νεώτερους-του μηντιακού παρακράτους.

Ο ίδιος θα πρέπει μάλιστα να προειδοποιήσει τους υπουργούς του, ότι θα τους κόψει τον κώλο σε περίπτωση που τολμήσουν να κουρέψουν τα θαλασσοδάνεια των, συγχωνευμένων ή μη, νταβατζήδων των ΜΜΕ.

Δεν θα το κάνει αυτό ο Σαμαράς.

Δεν είναι ένα κομπλεξικό επαρχιωτόπουλο ο πρωθυπουργός μας, ώστε να θέλει να είναι αρεστός στα βουκολικά σαλόνια των νταβατζηδων των ΜΜΕ. Είναι ένας περήφανος, αξιοπρεπής και πάνω απ΄ όλα παντελονάτος μεσσήνιος.

Δεν μπορεί να διαπράξει ένα τόσο μεγάλο έγκλημα σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και της δημοσιογραφίας.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει με τους πλούσιους νταβατζήδες οι οποίοι διατηρούν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις στα ΜΜΕ, είναι να τους δώσει μια κλωτσιά στον κώλο.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν πρόστυχο και πρόκληση για τους πολίτες.

Εάν θέλει η μία τσατσά των μήντια να συγχωνευθεί με την άλλη ας το κάνουν. Οφείλουν όμως να πληρώσουν τα δάνειά τους και τα χρέη τους στο ακέραιο.

Το να πιέζουν τον Σαμαρά δια μέσω των τραχανοπλαγιάδων συμβούλων που βόσκουν στο Μαξίμου ας παραμείνει σαν παραπολιτικό της θητείας του.

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει υποταχτικό και ταπεινωμένο γιουσουφάκι τους.

Ο Σαμαράς πρέπει να κόψει τώρα τις καρωτίδες των νταβατζήδων των ΜΜΕ και να ξεβρωμίσει ο τόπος από δαύτους...



ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Aυτό που συμβαίνει με τους εκδότες στην Ελλάδα, δείχνει και τον πυρετό του τριτοκοσμικού μας κράτους.

Ο κάθε Πιτιφρής που έβγαζε μια εφημερίδα βρισκόταν με εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις τράπεζες.

Τα συγεκριμένα δάνεια δινόντουσαν στην πλειοψηφία τους με πολιτική παρέμβαση ή με παρέμβαση μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι πίεζαν τους τραπεζίτες κάτω από τον διαρκή εκβιασμό των εκδοτών.

Σ΄αυτό το αλισβερίσι οικοδομήθηκε το μηντιακό κατεστημένο-κατ΄ άλλους παρακράτος-της μεταπολίτευσης.

ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους χρεοκοπημένα αλλά με τους ιδιοκτήτες τους ζάπλουτους, μοχθηρούς και βουλιμικούς για περισσότερο χρήμα.

Από το μηντιακό κατεστημένο της χώρας παρήλασε η αφρόκρεμα του υποκόσμου των γκρίζων κοστουμιών.

Πολύ σπάνια σε άλλο επιχειρηματικό κλάδο-εκτός από τις μπίζνες της Μαφίας-δεν συναντούσες τέτοιο μποτιλιάρισμα από εκβιαστές, τυχοδιώκτες, αρχοντόβλαχους, σουλατσαδόρους και κυρίως εγωπαθείς νάρκισσους που πίστευαν ότι μπορούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις το έκαναν μια και η πλειοψηφία όσων μας κυβέρνησαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης ήταν εξίσου “μούτρα”, με κάποια μπουμπούκια του μηντιακού κατεστημένου.

Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των αξιόλογων εκδοτών και επιχειρηματιών-αλλά μόνο εξαιρέσεις.

Όταν μια επιχείρηση χρωστάει σήμερα στις τράπεζες 10 εκατομμύρια ευρώ σε ένα οικονομικό περιβάλλον που παραπαίμπει σε κρανίου τόπο είναι αδύνατον να σταθεί συνεπής στις υποχρεώσεις της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκδοτική επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις των πιο πολλών από δαύτους θα σκάσουν στο κοντινό μέλλον.

Οι ίδιοι όμως να είστε βέβαιοι ότι θα αποδράσουν- ζάπλουτοι οι ίδιοι- από τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους.

Το γιατί τους ανέχεται διαχρονικά το πολιτικό σύστημα έχει την εξήγησή του.

Όμοιος, ομοίω αεί πελάζει…

Ζημιές 69 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2013 και συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ συσσώρευσαν οι 58 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας,  σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα της Statbank.gr.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσίευσαν οι εταιρείες και τα οποία επεξεργάστηκε η STAT BANK.

To 2013 ήταν μία ακόμη επώδυνη χρονιά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις αφού αυτές μείωσαν τις ταμειακές τους ροές κατά 12%, αύξησαν τις συνολικές τους υποχρεώσεις κατά 9,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της STAT BANK, οι συνολικές υποχρεώσεις των εταιρειών του δείγματος αυξήθηκαν από 611 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 673,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013.

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο για τον κλάδο είναι το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις των επιχειρήσεων του δείγματος έπεσαν από 367 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε κάτι λιγότερο από 353 εκατομμύρια ευρώ το 2013 εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 4%.

Αντιστοίχως, οι ζημιές τους αυξήθηκαν κατά 8% από 63,9 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 69 εκατομμύρια ευρώ το 2013.

Στην πραγματικότητα, η δυσσοίωνη εικόνα που εμφανίζει ο κλάδος επηρεάζεται κυρίως από τις ζημιές που εμφανίζουν οι μεγάλες  επιχειρήσεις, κυρίως οι: ΔΟΛ ΑΕ, Πήγασος Εκδοτική, Καθημερινή Εκδόσεις ΑΕ, Έθνος Εκδόσεις ΑΕ, Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Ναυτεμπορική, Τρίτη Όψη ΑΕ, Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ, Ημερησία ΑΕΕ, ΗΜΕΠΕΤ ΑΕ, Pegasus Magazines Εκδοτική, Παρά Ένα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και Μέλλον Group AE.

Οι επιχειρήσεις αυτές εμφάνισαν συνολικές ζημιές της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ με πρώτες τον ΔΟΛ (17,5 εκατομμύρια ευρώ), τον Πήγασο (14,2 εκατ. ευρώ) και την Καθημερινή (11 εκατ. ευρώ). Οι ζημιές του συγκροτήματος του «Πήγασου» είναι υψηλότερες, αφού μοιράζονται και σε άλλες εταιρείες.

Αν, όμως, το 2013 εμφανίζει την παραπάνω δυσσάρεστη εικόνα εκεί που τα πράγματα δείχνουν άκρως ανησυχητικά είναι στις συνολικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει οι εκδοτικές επιχειρήσεις και κυρίως τα μεγάλα συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών οι επιχειρήσεις που έχουν σωρεύσει τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις (μόνον βραχυπρόθεσμες και μεσο-μακροπρόθεσμες χωρίς τις λοιπές υποχρεώσεις) είναι οι ΔΟΛ (142,8 εκατ. ευρώ), Πήγασος Εκδοτική ΑΕ (94,2 εκατ. ευρώ), Καθημερινή Εκδόσεις ΑΕ (75,1 εκατ. ευρώ), Έθνος Εκδόσεις ΑΕ (45,5 εκατ. ευρώ), Πρώτο Θέμα ΑΕ (26,64 εκατ. ευρώ), Real Media AE (25,61 εκατ. ευρώ) και Αττικές Εκδόσεις ΑΕ (25,80 εκατ. ευρώ).

Αποκαλυπτικό της συσσώρευσης υποχρεώσεων σε πολύ λίγες επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι τα 12 πιο υπερχρεωμένα εκδοτικά σπίτια συγκεντρώνουν συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 650 εκατομμυρίων ευρώ!

Η επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων επιταχύνει εκ των πραγμάτων τις διαδικασίες συγκέντρωσης του κλάδου μέσω συγχωνεύσεων επιχειρήσεων αλλά και εξαγορών των λιγότερο ισχυρών από τα μεγάλα συγκροτήματα του κλάδου.

Παράγοντας-κλειδί στις όλες εξελίξεις αναγορεύεται το πιστωτικό σύστημα της χώρας το οποίο, όπως είναι φυσικό, ελέγχει σημαντικό μέρος του δανεισμού και των υποχρεώσεων των εκδοτικών εταιρειών.

Αναλυτικά:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 2013                                                           
                                                                 
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ              ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2013                ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ              ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 2013 (Ή ΖΗΜΙΕΣ)               ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
                                                                 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.       58.938.248           1,2          -17.507.470         8,5
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.    37.781.266           -13,6      -11.078.694         8,2
ΕΘΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.    33.690.068           -10,5      -6.876.319           6,8
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.  31.898.053           -5,7        318.83   160,8
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.          31.300.005           -4,5        820.525 72,1
REAL MEDIA Α.Ε.              24.113.465           -9,5        815.901 _
ΤΗΛΕΡΑΜΑ Α.Ε.               12.568.543           4,0          1.225.681             27,9
PEGASUS MAGAZINES ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.    8.534.795             -8,4        -1.424.595           51,7
ΗΜΕΠΕΤ Α.Ε.      8.232.519             -2,7        -1.852.331           20,8
ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.          7.351.138             245,0     -1.132.302           -30,3
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε.    7.079.791             -32,3      -3.622.346           -35,0
ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε. 5.986.121             _             -2.342.475           _
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. 5.883.613             -8,7        -2.070.377           17,1
SABD – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.   5.844.635             -10,1      -18.438 96,2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.             5.412.069             _             -318.191               _
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.          5.370.768             -26,9      -5.043.547           11,9
ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.             5.080.507             -30,8      -2.062.322           -45,8
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, Θ. Μ., Α.Ε.              4.289.491             0,6          -366.106               25,7
SPORTDAY Α.Ε.Π.Ε.Ε.      4.182.443             -20,6      -384.858               47,2
ΛΑΜΨΗ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.             3.960.350             -7,1        -163.121               75,8
ΜΠΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ε.Π.Ε.              3.875.080             -5,8        682.511 350,8
ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.  3.812.862             -2,0        49.3        233,3
BLACK & WHITE ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.  3.684.378             14,2        251.149 49,2
ΜΕΛΛΟΝ GROUP Α.Ε.   2.696.551             -37,9      -1.058.123           -85,2
ΤΑΤΑΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.&Β.Ε.       2.559.403             -7,2        12.759   109,9
UP ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.            2.470.922             -26,0      -707.904               6,0
D.A. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. 2.111.496             -0,5        -706.068               -80,5
GREEN BOX Α.Ε.               1.912.587             18,2        32.642   -3,0
WEB ENTERTAINMENT ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.    1.802.299             1474,7   19.496   164,0
ΑΘΕΝΣ ΒΟΙΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.        1.785.591             -20,3      13.863   -62,5
ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ, Ε.Π.Ε.    1.762.323             8,2          159.399 -39,3
ΙΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.  1.598.277             -1,6        -470.47 42,9
ΜΥΚΩΝΙΑΤΗΣ, Α., ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.              1.559.835             -16,9      -63.282 _
ΕΣΤΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΣ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.            1.448.914             -35,2      -144.5    _
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α.Ε. 1.326.278             -7,4        -7.892    94,7
ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε.               1.186.908             22,5        22.375   22,9
FREE SUNDAY ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.     1.076.460             -40,5      11.638   107,2
SMART PRESS Α.Ε.           1.011.204             -17,8      124.364 401,2
ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.              1.007.347             -7,9        -14.229.889         -246,8
ΤΟΤΣΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Α.Ε.Β.Ε.              784.508 -17,1      33.176   -5,0
NEW MEDIA NETWORK SYNAPSIS Α.Ε.   696.561 50,5        230.761 53,3
ΑΛΕΞΙΟΥ, Γ., & ΣΙΑ Α.Ε.  569.934 -31,6      -156.897               -1497,6
ΔΥΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.  470.044 12,9        10.321   -24,7
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.   468.560 23,8        -56.482 81,2
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Π. Ι., Α.Ε.       462.363 -9,3        -12.937 -152,4
INTERNET COMMERCIAL Α.Ε.     363.684 -34,6      -55.014 -328,3
FREENET Α.Ε.     354.615 -3,2        43.105   87,4
METRORAMA ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.  342.633 -74,4      -250.451               -645,0
INTERNATIONAL PUBLICATIONS Ε.Π.Ε.  336.525 -39,1      -9.387    -129,3
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Γ., Α.Ε.  287.219 -8,5        50.353   226,6
ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ, Ι., Α.Ε.     287.081 -25,4      18.533   131,4
ΡΗΓΑ, ΑΦΟΙ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.    262.081 -7,5        31.97     2213,3
ΣΕΛΑΝΑ Α.Ε.      241.969 52,5        129.162 200,9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑ Α.Ε.                185.710 -25,9      -175.174               10,3
ΣΟΦΙΑΝΝΑ Α.Ε.                170.207 -22,6      -10.902 -196,9
ΔΑΒΙΑ, Ε., “BITTER” ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.        136.301 21,2        33.376   -5,1
ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.               127.694 -24,2      -32.487 -243,1

GRAPHOPRESS Ε.Π.Ε.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.