Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση: Η Χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά κατέστρεψε χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων αγροτών

Τη στιγμή που το οικονομικό πλήγμα για την Ελλάδα, έπειτα από το ρωσικό εμπάργκο, αγγίζει τα 238 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση με περηφάνια εξαγγέλλει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αποδέσμευση 125 εκατ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων. Τα μέτρα στήριξης τίθενται σε ισχύ από τις 18 Αυγούστου μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

Με μια πρώτη ματιά ο καθένας θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι πρόκειται για ανακουφιστικά μέτρα. Με μια δεύτερη ωστόσο, πιο ουσιαστική ανάγνωση, γίνεται φανερός ο όγκος της ζημιάς που προκλήθηκε στην ελληνική οικονομία και η γύμνια των προεκλογικών κυβερνητικών ψευδολογιών - εξαγγελιών.
Πρώτον, το ποσό αυτό αφορά όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που επλήγησαν από το εμπάργκο και δεύτερον, δεν γίνεται πουθενά αναφορά στη λίστα των προϊόντων για τα ροδάκινα, που αποτελούν το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας.
Η ανακούφιση λοιπόν για τους Έλληνες αγρότες είναι μηδαμινή και, το κυριότερο, είναι συνέπεια της λανθασμένης αντιρωσικής πολιτικής που ακολούθησε η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.
Πολιτική, στην οποία αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή, μιλώντας για γεωπολιτική και εμπορική στροφή προς την Ρωσία, θέση την οποία επικύρωσαν εμπράκτως οι  Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, που καταψήφισαν τα μέτρα της ευρωπαϊκής ένωσης ενάντια στη ρωσική οικονομία και είχαν δηλώσαν την αντίθεσή τους.
Είναι πάγια άλλωστε η θέση της Χρυσής Αυγής ότι η εμπορική στροφή προς τη Ρωσία θα οδηγήσει σε άνθηση της εθνικής οικονομίας.

Για άλλη μια φορά λοιπόν η ελληνική οικονομία καταρρέει κάτω από το βάρος της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων υποτακτικών που αποδεικνύονται αδύναμοι, ανίκανοι και δολίως απρόθυμοι να αντέξουν αυτό το βάρος.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.