Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ & Ρωσίας για Συρία - Μόσχα: «Εάν βομβαρδίσετε θα είναι πράξη επιθετικότητας»"ΚΟΚΚΙΝΟΣ" ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ 100.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ, ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ


Σε κατάσταση πολέμου τέθηκε η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας με εντολή Β.ΠούτινΜετωπική σύγκρουση ΗΠΑ & Ρωσίας για Συρία - Μόσχα: 
«Εάν βομβαρδίσετε θα είναι πράξη επιθετικότητας»
Σε μια «κλωστή» κρέμεται πλέον η κατάσταση ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με τα σημάδια να είναι άκρως ανησυχητικά.
 Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Barack Obama ανακοινώνοντας το «στρατηγικό σχέδιο» εναντίον των ισλαμιστών της ISIS στο οποίο περιλαμβάνεται ο βομβαρδισμός θέσεων της οργάνωσης στη Συρία τείνει να εκτρέψει την κατάσταση εκτός ισορροπίας.


Η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «ενδεχόμενες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χωρίς την έγκριση του Σ.Α. του ΟΗΕ αλλά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Συρίας αποτελούν ξεκάθαρη πράξη επιθετικότητας», δίνει το στίγμα των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.

Η Ρωσία ήδη έχει στη Μεσόγειο το πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού Ναυτικού «Moskva» το οποίο πλέει με κατεύθυνση ανοικτά της Συρίας προκειμένου να παράσχει αντιαεροπορική κάλυψη  τόσο στις ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς όσο και σε άλλες περιοχές εντός της Συρίας όπου βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι. Ταυτόχρονα το ρωσικό Ναυτικό εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στην Α. Μεσόγειο και το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μόνιμη ναυτική δύναμη που διατηρεί στη Μεσόγειο το ρωσικό Ναυτικό.

Πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ακόμη ότι το Κρεμλίνο πρόκειται να στείλει έκτακτη στρατιωτική βοήθεια στη Συρία –όμοια με αυτή που έστειλε και στο Ιράκ- και η οποία θα απαρτίζεται από επιθετικά αεροσκάφη Su-25 και ελικόπτερα Mi-24 και ενδεχομένως Mi-28NE, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της ISIS, καταδεικνύοντας ουσιαστικά την ανάγκη για αμερικανικούς βομβαρδισμούς χωρίς περιεχόμενο.

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη  αμερικανική απάντηση στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εντούτοις οι ΗΠΑ προωθούν τη «στρατηγική πρωτοβουλία» κατά της ISIS με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χωρίς ακόμη και σήμερα να έχουν δείξει σημάδια ότι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη Δαμασκό πρώτα.

Η  σημερινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Συμφιλίωσης της συριακής κυβέρνησης, Αλί Χαϊντάρ ότι «Οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα συνιστά πράξη επιθετικότητας, αν δεν εγκριθεί πρώτα από τη Δαμασκό», καταδεικνύει ακριβώς αυτό: ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια της Συρίας για τις επιδρομές.

«Κάθε ενέργεια, οποιουδήποτε χαρακτήρα, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Συρίας αποτελεί επίθεση εναντίον της Συρίας» υπογράμμισε ο Χαϊντάρ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε. «Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός καθώς και έγκριση της συριακής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε επιχείρηση, είτε αυτή είναι στρατιωτική είτε όχι» κατέληξε.

Και σε αυτή την περίπτωση, αφού είναι αδύνατο να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας αλλά και της Κίνας στο Σ.Α. του ΟΗΕ για τις επιδρομές ότι οδηγούμαστε σε μια «μετωπική» σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία αυτή τη φορά.

Θεωρείται σίγουρο πως στην περίπτωση αεροπορικών επιδρομών στη Συρία θα εμπλακούν και ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία βρίσκονται στη χώρα, με Ρώσους χειριστές κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν ούτε με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές (σε Λαττάκεια και περίχωρα Δαμασκού) καθώς η Μόσχα  δεν επιθυμούσε τότε να εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν ότι το Κρεμλίνο θα αποδεσμεύσει τα ρωσικά συστήματα…

Τις αμερικανικές προθέσεις για «το τι ακριβώς θα βομβαρδίσουν» δίνει η ανακοίνωση της περίφημης «αντιπολίτευσης» της Συρίας.

Ο «συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης» ανακοίνωσε σήμερα, και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχέδιο Obama ότι ατό δεν είναι αρκετό αλλά οι βομβαρδισμοί πρέπει να επεκταθούν και σε στόχους του καθεστώτος της συριακής κυβέρνησης:

Μεταξύ άλλων η συριακή αντιπολίτευση υπογράμμισε την ανάγκη «αποδυνάμωσης και εκδίωξης του καταπιεστικού καθεστώτος της Δαμασκού» προκειμένου να επιτευχθεί «η σταθερότητα στην περιοχή».

Η συριακή αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι σημαντικό «να γίνει κατανοητό ότι το καθεστώς Ασαντ είναι η αιτία της βίας, της ωμότητας και της επικρατούσας αίσθησης της ατιμωρησίας»

Η καταπολέμηση «μόνο» της ISIS  «δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα στην περιοχή ούτε να την απελευθερώσει από τους εξτρεμιστές. Θα πρέπει να αποδυναμωθεί και τέλος να ανατραπεί το καταπιεστικό καθεστώς του Ασαντ, που είναι έτοιμο να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στην εξουσία», υπογράμμισε η αντιπολίτευση.

Γίνονται επομένως και «επίσημα» αντιληπτές οι ουσιαστικές προθέσεις της Ουάσιγκτον, αφού είναι αυτές που πρακτικά υπαγόρευσαν στην συριακή "αντιπολίτευση" τη συγκεκριμένη ανακοίνωση…

Ταυτόχρονα ενδιαφέρον προκαλεί η συμπεριφορά της Τουρκίας – η μόνη πραγματική σύμμαχος της ISIS μαζί με το Κατάρ- η οποία μέσω αξιωματούχου δήλωσε ότι  «Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις»

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία μπορεί να επιτρέψει στο «συνασπισμό» να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βάση της στο Ιντσιρλίκ (νότια Τουρκία) για καθαρά επιμελητειακές επιχειρήσεις.

Αιφνιδιαστικός  έλεγχος από Πούτιν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Ταυτόχρονα και όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπυοργείο Άμυνας επί ποδός πολέμου τίθενται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην Απω Ανατολή, μετά από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για ασκήσεις ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ηγεσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ξεκινούν αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις πολεμικής ετοιμότητας και στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων στη ρωσική Απω Ανατολή.

 «Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου, τα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) θα προετοιμαστούν για ασκήσεις σε συνθήκες πολέμου», - είπε ο Σοϊγκού, ενώ διέταξε τη μετακίνηση των στρατιωτικών υπηρεσιών ελέγχου για την προετοιμασία τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων σύμφωνα με την αποστολή τους.

Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι εντολές αφορούν ευρύ πεδίο πολεμικής ετοιμότητας, όπως η προστασία των σιδηροδρόμων, η διάνοιξη διόδων για αμυντικούς σκοπούς και για την πρόσβαση των στρατευμάτων, καθώς και η μεταφορά πολιτών από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις θα διεξάγονται συστηματικά για να διασφαλιστεί η πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.


Το όλο σκηνικό δεν μυρίζει απλά μπαρούτι, είναι ήδη πυριφλεγές και οι επερχόμενες εξελίξεις διαφαίνονται ζοφερές.


*************************************

"ΚΟΚΚΙΝΟΣ" ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ 100.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ, ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ

Στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας τέθηκαν όλες οι δυνάμεις, στρατιωτικές, ναυτικές και αεροπορικές της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (ΕMD) της Ρωσίας και ήδη με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ξεκινήσει από τη νύχτα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις δυνάμεων και να προετοιμάζονται γυμνάσια σε «συνθήκες πολέμου».

Η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» και πάλι στη Συρία με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να «εισβάλουν» κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ με πρόσχημα την… καταπολέμηση των τζιχαντιστών και η Ρωσία στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα εκλαμβάνοντας μία τέτοια ενέργεια, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Συρίας, ως επιθετική.

Δεν έφτανε το μέτωπο της Ουκρανίας που είχε δημιουργήσει συνθήκες «ψυχρού πολέμου» η Ουάσιγκτον ρίχνει λάδι στη φωτιά του μετώπου της Συρίας.

Σε μία πρώτη απάντηση η Μόσχα έστειλε το πυραυλοφόρο «Moskva» στη Μεσόγειο ενώ αιφνιδιαστικά ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή χθες να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού όλες οι δυνάμεις της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Primorye, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, άρχισαν να κινούνται και να αναπτύσσονται σε μία περιοχή που φθάνει σε βάθος έως και τα 1.000 χιλιομέτρα στην Άπω-Ανατολή.

Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύσσονται και λαμβάνουν θέσεις αντιαεροπορικά συστήματα, μηχανοκίνητο πυροβολικό και μηχανοκίνητο πεζικό προκειμένου να «θωρακίσουν» τα σύνορα της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή πολεμικά πλοία του Στόλου του Ειρηνικού άρχισαν να αναπτύσσονται στη θάλασσες του Okhotsk και της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στόχος των πλοίων των ομάδων κρούσης, των ναρκαλιευτικών και των υποβρυχίων είναι να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας από «εχθρικές επιθέσεις».

Όπως αναφέρεται από ανώτατους αξιωματικούς τα πληρώματα των πλοίων του Ναυτικού θα προχωρήσουν σε ναυτικά γυμνάσια τα οποία θα προσομοιάζουν σε συνθήκες πολέμου και θα βρίσκονται σε συνεργασία με την αεράμυνα της χώρας και τις αεροπορικές δυνάμεις προκειμένου να «εξολοθρεύσουν» κάθε εχθρικό ίχνος.

Όσον αφορά στις αεροπορικές δυνάμεις, περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη και δεκάδες επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα μετακινούνται στα αεροδρόμια Kamchatka, Sakhalin, Khabarovsk και Primorye για την ενίσχυση από αέρος των συνόρων και στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα υπάρξει συνεκπαίδευση με τις ναυτικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες θα εμπλακούν σε αυτή την άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου και κατά τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν επιθεωρήσεις ακόμη και από το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Βάσει των οδηγιών του Προέδρου, τα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) θα προετοιμαστούν για ασκήσεις σε συνθήκες πολέμου», δήλωσε ο Σεργκεί Σοϊγκού, διατάζοντας τη μετακίνηση των στρατιωτικών υπηρεσιών ελέγχου για την προετοιμασία τους την εκπλήρωση των καθηκόντων σύμφωνα με την αποστολή τους.

Είναι προφανές πώς το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ –ορισμένοι αναφέρουν πώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει και Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ελέγξει την ανθρωπότητα- και κανείς δεν ξέρει ή μπορεί να προβλέψει πλέον που μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα.defencenet.1 σχόλιο :

  1. ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...