Διεθνής Τύπος: Ποια «έξοδος από τα μνημόνια»; Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2010

Μπορεί η κυβέρνηση των υποτακτικών να έχει φτιάξει προεκλογικό πλάνο να παραστήσει την «αντιμνημονιακή», προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων, όμως στο εξωτερικό δεν κωλύονται να πουν τα προφανή. Τα προφανή είναι ότι η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας έχει αλλάξει προς το χειρότερο από το 2010, με το σκεπτικό ότι το δημόσιο χρέος έχει ανέβει, οι υποδομές έχουν καταστραφεί ή έχουν ξεπουληθεί και ο Λαός δεν έχει άλλες αντοχές.
Αυτό καταμαρτυρά η αυστριακή εφημερίδα Kurier, η οποία σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κατορθώσει ακόμη να υλοποιήσει τις απαιτούμενες
μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση». Αποκαλύπτει δε και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση κατέστρεψε την Ελλάδα, αφού όταν συζητιόταν η πάταξη των λαμογιών και της φοροδιαφυγής, υπό την μορφή διλήμματος «μεταρρυθμίσεις ή φόροι», εκείνοι απαντούσαν: «θα φορολογήσουμε τα πάντα».
Έτσι ζήσαμε σκηνές κατά τις οποίες η κυβέρνηση από την μία χάριζε χρέη στους «νταβατζήδες», αλλά από την άλλη φορολογούσε τους Έλληνες πολίτες για τα πάντα. Σχετικά με το ζήτημα σημειώνει στην εφημερίδα ο Έλληνας οικονομολόγος, κ. Μητσόπουλος: «Οι ζημιές που υπέστη η οικονομία δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν. Για να αλλάξει κάτι πραγματικά απαιτούνται δραστικές αλλαγές. Ωστόσο για αυτό δεν είναι ούτε η ΕΕ ούτε οι Ελλάδα διατεθειμένες. Ανώμαλες καταστάσεις απαιτούν ανώμαλες λύσεις».
Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αποκαλύπτει το προεκλογικό πλάνο Σαμαρά, λέγοντας ότι «η σπουδή του Σαμαρά να βάλει τέλος στο πρόγραμμα σταθεροποίησης και να ξεφύγει από τον έλεγχο της τρόικας έχει πολιτικά κίνητρα». Ο λόγος που εμφανίζει η εφημερίδα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού στην σκέψη του πρωθυπουργού, η εκλογή είναι συνυφασμένη με την επιτυχία του σχεδίου. Όμως αυτό το σχέδιο Σαμαρά χαρακτηρίζεται καταστροφικό, αφού «η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες της τάξεως των 12 δισ. ευρώ», όμως αυτό δεν κρίνεται πραγματοποιήσιμο, αφού εξαρτάται από την εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο θέλει να αποτάξει ο Σαμαράς, για πολιτικούς λόγους, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω είναι ότι ο Σαμαράς προεκλογικώς λέει ότι «θα διώξει την τρόικα», προκειμένου να κοροϊδέψει για άλλη μία φορά τους Έλληνες. Το σχέδιο του είναι προορισμένο να αποτύχει, αφού είναι σαν να αποσυνδέεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε τεχνητή υποστήριξη. Έχοντας καταστρέψει την εθνική παραγωγή, έχοντας  αφαιμάξει τους Έλληνες από την όποια εναπομείνασα ρευστότητα, ο Σαμαράς σχεδιάζει ένα «σάλτο μορτάλε» προκειμένου να επανεκλεγεί. Αυτό που χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία είναι η επανεκκίνηση της εθνικής παραγωγής, η πάταξη της ανομίας και η χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη, βασισμένη στην αντιστροφή του μνημονίου.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.