Ο ΟΑΕΕ επιβιώνει εις βάρος των ασφαλισμένων με περικοπές στην περίθαλψη και κατασχέσεις

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς από τους 740.000 ασφαλισμένους, οι μισοί, 370.000 έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ. Η κατάσταση του ΟΑΕΕ, όπως είναι φυσικό, συμπαρασύρει και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτόν, αφού πάνω από 1.000.000 δικαιούχοι παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα μέτρα που αποφάσισε ωστόσο να πάρει ο Οργανισμός για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, μόνο ανθρωπιστικά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Από τη μία πλευρά, ο Οργανισμός προσφεύγει σε συνεχείς δανεισμούς για τις πληρωμές των συντάξεων των δικαιούχων, πρακτική που μόνο σε χειρότερα αποτελέσματα οδηγεί. Από την άλλη πλευρά, προχωρά σε κατασχέσεις οφειλετών, με χρέη πάνω από 5.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, αποστέλλεται στους οφειλέτες ειδοποιητήριο από το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) με το οποίο ενημερώνονται ότι αν σε 20 ημέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης δεν επιδιώξουν την εξόφληση ή κάποια ρύθμιση των χρεών τους, τότε «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας, καθώς και των κατά νόμο υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων)».
Να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων, αλλά έχουν συναντήσει και τις έντονες αντιδράσεις εμποροβιοτεχνών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι επισημαίνουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι κατασχέσεις και οι συνεχείς δανεισμοί δεν θα διασώσουν τον ΟΑΕΕ, αλλά αντιθέτως θα δυσχεράνουν την κατάσταση των ασφαλισμένων.
Για άλλη μια φορά βέβαια η προδοτική συγκυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια, με τον υπουργό Εργασίας μάλιστα να υποστηρίζει ότι όλα «βαίνουν καλώς» και δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.