Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Τα αποτελέσματα του πολυπολιτισμού: 14χρονος Τούρκος ετοίμαζε βομβιστική επίθεση στην Αυστρία

Ένας 14χρονος Τούρκος, που ζούσε τουλάχιστον οκτώ χρόνια στην Αυστρία, τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη αφού ομολόγησε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο και τη βούλησή του να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία!
 Οι αρχές έκαναν έρευνες για τον έφηβο -το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- από τις αρχές Οκτωβρίου και τον συνέλαβαν χθες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.


Ο ίδιος περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Μάλιστα, πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά και να κατασκευάσει μία βόμβα και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη, που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.


Ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, προσέθεσε η αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...