Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας σε Σαμαρά: «Σε αμφισβητούν ακόμα και στο κόμμα σου!»

«Πώς θα διαπραγματευθείτε όταν οι δανειστές ξέρουν ότι η θητεία σας είναι περιορισμένη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά – Οποιαδήποτε απόφαση δεν έχει την συναίνεσή μας δεν δεσμεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ακόμη δεν κατάλαβε «γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης». Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: « Ο λόγος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η απελπισία της μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα και στην λαϊκή δυσαρέσκεια».

Όπως υπογράμμισε «Η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στη θέση τους οι κυβερνήτες» και συνέχισε: «Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε 3 μέρες αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ».
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του εαυτού σας κάνατε αλλά ο λαός δεν καταπίνει την κινδυνολογία που εξαπολύεται από το καφενείο της βουλής. Δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ δίχως να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα. Ο λαός έχει πάρει χαμπάρι και γνωρίζει ότι χρειάζεται άλλη πολιτική από άλλη κυβέρνηση».
«Εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με αρχή, μέση και τέλος. Έκαναν ότι μπορούσαν να μην το ακούσει ο κόσμος. Παρακάλεσαν να μην μεταδοθεί η ομιλία μου. Τελικά το πρόγραμμα στη ΔΕΘ όχι μόνο το άκουσε, αλλά το αγκάλιασε ο κόσμος» είπε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στα μνημόνια ο κ. Τσίπρας είπε: «Πως θα μας βγάλετε από τα μνημόνια όταν μέχρι χθες λέγατε ότι πρέπει να τα εφεύρουμε;»
«Τα μνημόνια είναι πάνω από 460 εφαρμοστικοί νόμοι και 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τα μνημόνια διέλυσαν τους ψηφοφόρους σας και έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μνημόνια είναι τα νέα προαπαιτούμενα το lock out, το δέσιμο της πατρίδας μας στο άρμα μεγάλων συμφερόντων που τη θέλουν φτηνό οικόπεδο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού. Ο προϋπολογισμός μετατρέπει το μνημόνιο από σύμβαση ορισμένου χρόνου σε αορίστου».
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση για το χρέος ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση:
«Δεν υπάρχουν μέρη σε διαφωνία. Μέρκελ και Σαμαράς συμφωνούν σε όλα σε πλήρη αρμονία. Συμφωνούν και οι δυο ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Τι ακριβώς θα διαπραγματευτείτε κύριε Σαμαρά; Εμείς πιστεύουμε τίποτα».
Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά του είπε: «Εσείς πιστεύετε ότι το χρέος είναι ελληνικό πρόβλημα κι όχι ευρωπαϊκό. Αντιθέτως εμείς ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».
Όταν τελειώσει η σημερινή ψηφοφορία και δεν θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε τον αριθμό που θέλετε τι θα πείτε; Θα επιμείνετε στην τακτική ότι έχετε τους 180 αλλά τους κρύβετε;
Μίλησε για πρακτικές του 1965 και είπε απευθυνόμενος στον Σαμαρά: «Τους 180 δεν θα τους βρείτε ούτε με κιάλια. Τι θα κάνετε; Θα κρατάτε τη χώρα δέσμια μιας ακατάσχετης προεδρολογίας για 4 μήνες μόνο και μόνο για να είστε ένοικος στο Μαξίμου; Σας προτείνω να πράξατε για το συμφέρον της χώρας. Μπορεί να υπάρξει προοπτική για τη χώρα και χωρίς εσάς. Μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα και χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές».

Ο κ. Τσίπρας είπε για τον Σαμαρά ότι πλέον δεν έχει κανένα κύρος ούτε στο εξωτερικό, ούτε στο εσωτερικό της χώρας: «Ακόμα και στελέχη σας, σας ζητούν να πάτε σε κυβέρνηση με τον δαίμονα ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εσάς από ότι καταλαβαίνω. Πώς να διαπραγματευτείτε όταν σας αμφισβητούν στο εσωτερικό του κόμματός σας; Γνωρίζουν οι «έξω» ότι είστε πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου. Πώς να έχετε κύρος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...