Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Τέθηκε σε εφαρμογή το μνημονιακό ψαλίδισμα εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ

Τσεκούρωμα των διαγνωστικών εξετάσεων  από τον   ΜΠΑΛΤΑΤΟΦΟΡΟ  Βοριδη .
Όπως φαίνεται ο Υπουργός Υγείας δεν έχασε χρόνο και πλέον, από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση σε άμεσα ασφαλισμένους οι οποίοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, ενώ θα περιορίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις σε ασφαλισμένους ανά ΑΜΚΑ και γιατρό.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρώτη παράμετρο του ζητήματος, οι γιατροί θα γράφουν στους ασφαλισμένους με βάση την ειδικότητά τους συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων (όπου συγκεκριμένες εξετάσεις νοούνται οι ελάχιστες εξετάσεις). Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, εταιρεία κοινωνικών ασφαλίσεων, μέσω συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα εντοπίζει το ΑΜΚΑ των ασθενών, αποτρέποντάς τους από περεταίρω εξετάσεις.
Σχετικά με τη δεύτερη παράμετρο, απαγορεύεται η συνταγογράφηση ακόμα και σε ασφαλισμένους και ειδικότερα σε όσους δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα ή διαθέτουν παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που είναι πάνω από το όριο που έχει τεθεί. Οι ασθενείς σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται σε νοσοκομειακούς γιατρούς ή γιατρούς των ΠΕΔΥ.
Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι εξετάσεις αδυνατούν πλέον να συνταγογραφούν οι βιοπαθολόγοι, οι ακτινοδιαγνώστες, οι παθολογοανατόμοι και οι κυτταρολόγοι. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ειδικότητες, οι παθολόγοι-ογκολόγοι και οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι μπορούν πλέον να συνταγογραφούν ελάχιστες εξετάσεις, ενώ οι καρδιολόγοι, των οποίων η ειδικότητα αφορά νόσους που εμφανίζει η πλειοψηφία των ασθενών, δικαιούνται να συνταγογραφούν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα, υπέρηχο, σπινθηρογράφημα, μαγνητική τομογραφία, αγγειογραφία, ακτινογραφία, με πλαφόν μία εξέταση ανά ασθενή τον μήνα.
Από τις παραπάνω εξελίξεις γίνεται φανερό πως ο Βορίδης είναι από τους πολιτικούς που κάνουν πράξη τις «υποσχέσεις» τους. Μίλησε για συρρίκνωση και περικοπές των παροχών στους πολίτες και χωρίς να χάσει χρόνο τις πραγματοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...