Τέθηκε σε εφαρμογή το μνημονιακό ψαλίδισμα εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ

Τσεκούρωμα των διαγνωστικών εξετάσεων  από τον   ΜΠΑΛΤΑΤΟΦΟΡΟ  Βοριδη .
Όπως φαίνεται ο Υπουργός Υγείας δεν έχασε χρόνο και πλέον, από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση σε άμεσα ασφαλισμένους οι οποίοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, ενώ θα περιορίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις σε ασφαλισμένους ανά ΑΜΚΑ και γιατρό.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρώτη παράμετρο του ζητήματος, οι γιατροί θα γράφουν στους ασφαλισμένους με βάση την ειδικότητά τους συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων (όπου συγκεκριμένες εξετάσεις νοούνται οι ελάχιστες εξετάσεις). Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, εταιρεία κοινωνικών ασφαλίσεων, μέσω συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα εντοπίζει το ΑΜΚΑ των ασθενών, αποτρέποντάς τους από περεταίρω εξετάσεις.
Σχετικά με τη δεύτερη παράμετρο, απαγορεύεται η συνταγογράφηση ακόμα και σε ασφαλισμένους και ειδικότερα σε όσους δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα ή διαθέτουν παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που είναι πάνω από το όριο που έχει τεθεί. Οι ασθενείς σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται σε νοσοκομειακούς γιατρούς ή γιατρούς των ΠΕΔΥ.
Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι εξετάσεις αδυνατούν πλέον να συνταγογραφούν οι βιοπαθολόγοι, οι ακτινοδιαγνώστες, οι παθολογοανατόμοι και οι κυτταρολόγοι. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ειδικότητες, οι παθολόγοι-ογκολόγοι και οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι μπορούν πλέον να συνταγογραφούν ελάχιστες εξετάσεις, ενώ οι καρδιολόγοι, των οποίων η ειδικότητα αφορά νόσους που εμφανίζει η πλειοψηφία των ασθενών, δικαιούνται να συνταγογραφούν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα, υπέρηχο, σπινθηρογράφημα, μαγνητική τομογραφία, αγγειογραφία, ακτινογραφία, με πλαφόν μία εξέταση ανά ασθενή τον μήνα.
Από τις παραπάνω εξελίξεις γίνεται φανερό πως ο Βορίδης είναι από τους πολιτικούς που κάνουν πράξη τις «υποσχέσεις» τους. Μίλησε για συρρίκνωση και περικοπές των παροχών στους πολίτες και χωρίς να χάσει χρόνο τις πραγματοποίησε.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.