Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟ “ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ” ΜΕ ΡΩΣΙΑ

ΝΕΟ “ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ” ΜΕ ΡΩΣΙΑ- ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ” ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΜΟΥΡΑΝΤΟΦ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”
Νέα κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδος με τη Ρωσία προκαλεί το σοβαρό “επεισόδιο” που δημιουργούν με την συμπεριφορά τους οι Νενέκοι πολιτικοί της χώρας, Σαμαράς και Βενιζέλος, με την “βρώμικη” και προδοτική απόφαση να απαγορεύσουν σε έναν αποδεδειγμένα φιλέλληνα, τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κριμαίας, να ταξιδεύει στην χώρα που αγαπά και έχει βοηθήσει επανειλημμένως.


Ο πρόεδρος των Συνδέσμων Φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας και Ρωσίας – Κύπρου, Γκεόργκι Μουράντοφ, το όνομα του οποίου βρέθηκε στη “μαύρη λίστα” που συνέταξαν οι Βρυξέλλες, με το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ηγείτο της καμπάνιας “Στήριξε την Ελλάδα”, μέσα στη Ρωσία τα τελευταία δίσεκτα χρόνια της κρίσης.

Κι’ όμως, Αθήνα και Λευκωσία υπερψήφισαν τις σε βάρος του ευρωκυρώσεις (!). Ο ίδιος έχει υπηρετήσει σύμβουλος πρεσβείας στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, και πρέσβης στην Κύπρο, ενώ το τελευταίο διάστημα ανέλαβε αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας και μόνιμος εκπρόσωπός της παρά τω Προέδρω της Ρωσίας.

Η ανάληψη αυτής της θέσης, αποτέλεσε και την αιτία της “τιμωρίας” του από την Ε.Ε. Η βδελυρή απόφαση έρχεται μετά από την”άρση απαγόρευσης επίσκεψης στην Ελλάδα” της προέδρου της Ανω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνας Ματβιένκο, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και δημιούργησε τις πρώτες αναταράξεις.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, μίλησε με τον εξαιρετικά θυμωμένο με την Ελληνική πολιτική ηγεσία, Γ.Μουράντοβ. Τα όσα υποστηρίζει ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, είναι κόλαφος για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υποτελή υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, που σέρνονται στα πόδια της ξοφλημένης υπόθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθούν σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RBTH που βγάζουν πολύ άσχημες ειδήσεις για τους Έλληνες που πληρώνουν τα σπασμένα από λάθη δειλών ηγετών.

“Τους δικούς μας δεν τους πουλάμε”

“Το πρώτο ζήτημα που προκύπτει, είναι ότι, όταν σε ένα διπλωμάτη του κόβουν τη δυνατότητα επαφής για διαπραγμάτευση, για διάλογο, για κοινή δράση, αυτό αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο. Διότι, όταν δεν μιλά η διπλωματία, η γλώσσα της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης, τότε μιλούν τα … κανόνια! Εγώ είμαι διπλωμάτης καριέρας, και ως τέτοιος θα συνεχίσω να λειτουργώ. Να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο κατάλογο κυρώσεων δεν υπάρχουν άλλοι πρεσβευτές και διπλωμάτες. Είμαι ο πρώτος διπλωμάτης καριέρας που “τιμωρείται”, αναφέρει ο κ Μουράντοβ.

“Δεύτερον. Φαντάζει πολύ περίεργο το “σκεπτικό”, βάσει του οποίου περιελήφθη το όνομά μου στον συγκεκριμένο κατάλογο. Το ότι, δηλαδή, συμμετείχα δραστήρια στη διαμόρφωση των διοικητικών δομών της Κριμαίας! Μα η διαμόρφωση των δομών αυτών έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο – Μάρτιο. Πάνε πλέον 8-9 μήνες, αφότου ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Τώρα το θυμήθηκαν; Αποτελεί λοιπόν τεράστιο ψέμα, η “αιτιολογία” που επικαλούνται για να μου επιβάλουν κυρώσεις.
Μια τρίτη σκέψη, στην οποία δεν μπορώ πλέον να μην αναφερθώ, είναι ότι όλη τη διπλωματική καριέρα μου την πέρασα σε χώρες που σήμερα είναι μέλη της Ε.Ε.: Την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο. Ολοι οι φίλοι μου, διπλωμάτες από τις χώρες αυτές, αμέσως όταν το έμαθαν, έσπευσαν να μου τηλεφωνήσουν. Στις ηγεσίες και των τριών αυτών χωρών είμαι πολύ γνωστός. Ετσι μου δημιουργείται ένα πελώριο ερωτηματικό. Γιατί; Ξέρετε, στην ιδιοσυγκρασία των Ρώσων υπάρχει η εξής έννοια: “Τους δικούς μας δεν τους δίνουμε”.

“Αισθάνομαι πικραμένος”

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ηγεσίες της Ελλάδας, της Κύπρου, και της Βουλγαρίας ψήφισαν για να μπει το όνομά μου στον κατάλογο των κυρώσεων, αν και γνώριζαν καλά ότι τα “επιχειρήματα” δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους μου εκεί: Αξίζει άραγε να συνεχίσω να προεδρεύω των Συνδέσμων Φιλίας; Να παραμείνω εκπρόσωπος των φίλων με την Ελλάδα και την Κύπρο, όταν οι ηγεσίες των χωρών αυτών ψηφίζουν κυρώσεις σε βάρος μου, με αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, να μου απαγορεύουν να ταξιδέψω σε αυτές;

Εχετε υπόψη σας ότι αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε τα 50χρονα ίδρυσης του Συνδέσμου της Ρωσοκυπριακής Φιλίας, στον οποίο, φυσικά, εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος. Πρόσφατα είχα την τιμή να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Αναστασιάδη, και τον υπουργό Εξωτερικών, κ.Κασουλίδη. Θυμηθήκαμε τους δύσκολους καιρούς στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε το θέμα της προμήθειας των αντιαεροπορικών πυραύλων, S-300, από την Κύπρο, και, πρόσφατα, όταν ανησυχούσαμε για τα θέματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση. Εγώ πάντα επεδίωκα να βοηθήσω, και να στηρίξω. Γι’ αυτό, δεν θα το κρύψω: Αισθάνομαι πικραμένος!

ΕΡ: Ξέρετε, αισθάνομαι άβολα, νοιώθω να με βαραίνει κι εμένα η συλλογική ευθύνη απέναντί σας … Δεν κατανοώ πως είναι δυνατόν να επικροτήσουν τις σε βάρος σας κυρώσεις, τη στιγμή μάλιστα που εσείς κινητοποιηθήκατε ως επικεφαλής της κίνησης “Στήριξε την Ελλάδα”, τα δύο-τρία τελευταία χρόνια…

ΑΠ: Οταν η Ελλάδα μπήκε στη βαθιά κρίση που τη μαστίζει μέχρι σήμερα, σαν Σύνδεσμος Φιλίας θεωρήσαμε πρώτιστο καθήκον να βοηθήσουμε, με το σύνθημα , “Στήριξε την Ελλάδα”! Προωθήσαμε πολλά θέματα όπως “αγοράστε ελληνικά προϊόντα”, “ταξιδέψτε στην Ελλάδα”, “κάντε διακοπές στην Ελλάδα”, κ.α. Αυτό έδωσε αποτελέσματα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εισροή Ρώσων στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε. Εντυπωσιακά αυξήθηκαν και οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά. Εργαστήκαμε για το καλό της φιλίας μας με την Ελλάδα, και βοηθήσαμε όπως μπορέσαμε έναν ομόδοξο λαό.

Στόχος, η ταπείνωση του Ελληνισμού

Ο κ.Μουράντοβ, καταφέρεται με ασυνήθιστα σκληρές εκφράσεις για διπλωμάτη, εναντίον της πολιτικής ηγεσίας των ντόπιων νοματαίων:

“Εκτιμώ πως όλα αυτά είναι κινήσεις με στόχο την παραπέρα ταπείνωση του Ελληνισμού. Όπως έγινε και με την κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, όταν με τεχνητό, βίαιο και χονδροειδή τρόπο επιβλήθηκαν εξοντωτικά μέτρα κατά της ελληνικής κοινωνίας. Μέτρα που συνέφεραν όμως, μια σειρά άλλων χωρών της Ε.Ε. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τσακίστηκε το οικονομικό και Τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, και επεδίωξαν να τσακίσουν όλο το οικονομικό οικοδόμημα που δημιούργησε η Ρωσία και η ρωσική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο. Για μένα, όλα αυτά είναι κρίκοι μιας ενιαίας αλυσίδας. Λυπάμαι, ωστόσο, που σε αυτή την περίοδο της κρίσης, δεν μπορέσαμε να προτείνουμε έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση σε μια πολύ φίλη χώρα, όπως η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συνένωση με την Τελωνειακή Ενωση, προμήθεια φθηνής ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο), κ.α.

ΕΡ: Γιατί δεν το κάνατε;

ΑΠ: Διότι ποτέ δεν επιδιώξαμε να εισβάλουμε στο χώρο που έχει συγκροτήσει μια άλλη πολιτικο-οικονομική ομάδα χωρών. Κι εμείς, άλλωστε, έχουμε έναν ανάλογο χώρο, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, όπου ανήκει και η Ουκρανία. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει το αντίθετο. Η Δύση θεώρησε ότι μπορεί και δικαιούται να χωθεί στην ΚΑΚ και να πει: “Παίρνουμε την Ουκρανία, τη Μολδαβία, όλους τριγύρω …” Εμείς, ακόμα κι όταν ξέσπασε η κρίση, το 2008-2009, δεν ενεργήσαμε με γνώμωνα να εντάξουμε στη δικιά μας τροχιά εξάρτησης καμιά χώρα της Ε.Ε., με “όπλο” είτε τη φθηνή ενέργεια, είτε τις επενδύσεις, τον δανεισμό, κ.ο.κ. Είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά “Δεοντολογία”. Και επιβάλλεται, οι σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικοοικονομικούς σχηματισμούς που υπάρχουν, να διέπονται από κανόνες Δεοντολογίας. Αυτή είναι η αντίληψή μας, η συμπεριφορά μας και η στάση μας έως τώρα.
Παρ’ όλα αυτά, οι Δυτικοί θεωρούν πως διατηρούν για τον ευατό τους το αποκλειστικό δικαίωμα να συντρίβουν και να γκρεμίζουν ό,τι θεωρούν πως δεν τους ταιριάζει. Ωραία, και που θα πάμε έτσι; Επιδιώκουν να διαλύσουν την ΚΑΚ, να εμποδίσουν τη δημιουργία του Ενιαίου Οικονομικού χώρου, και να αποτρέψουν την ενδυνάμωση της Ευρασιατικής Ενωσης; Και μετά τι; Μπορώ να μαντέψω που στοχεύουν…

ΕΡ: Στον διαμελισμό της Ρωσίας, όπως συχνά λέγεται;


ΑΠ: Και τι θεωρείτε; Πως εμείς θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο; Οπως και εκείνοι, έτσι και μεις έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη διάλυση του κράτους μας. Αυτό τον πλούτο που διαθέτει η χώρα μας δεν μας τον “χάρισε” ο Θεός, όπως αρέσκονται να λένε οι Δυτικοί. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και θυσιών πολλών γενεών, των προγόνων μας που ανακάλυψαν και κατάφεραν να εποικίσουν τη Σιβηρία, κ.λ.π.. Σε άλλους έκανε “δώρο” ο Θεός και ο … τσάρος: Την Αλάσκα, στους Αμερικανούς ας πούμε, έναντι μόλις 7 εκατομμυρίων δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...