Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΑΜΦΙΒΟΛΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!

Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό (λεμόνι), θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο (σ.σ. που έκανε εισαγωγή ...)...
 Στιχομυθία μεγαλέμπορου οπωροκηπευτικών Αθηνών με συνάδελφο και συνεργάτη του πόλης της επαρχίας στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου ...
 Εμπορος επαρχίας : Τι θα γίνει; υπάρχει λεμόνι στην περιοχή, να κόψω ?
Εμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις κιλό, φέραμε λεμόνι από την Τουρκία.
Εμπορος επαρχίας: Μα εδώ υπάρχει πολύ λεμόνι και είχα υποσχεθεί ότι θα κόψουμε την άλλη εβδομάδα
Εμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό. Λεμόνι θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο !!!
Εμπορος επαρχίας: Μα, θα μεγαλώσει και θα είναι άχρηστο.
Εμπορος Αθηνών: Και εμένα τι με νοιάζει ?

 Ωτακουστής: μέλος του ΙΝ.ΚΑ. που μας μετέφερε αγανακτισμένος την συνομιλία.  
Η προστατευόμενη από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν επαγγελματική τάξη των μεγαλεμπόρων, αυτή που κατήγγειλε μέχρι και ο Γκαργκάνας, δεν έχει ιερό και όσιο. Ελληνικό προϊόν θα κοπεί όταν τελειώσει το τούρκικο !!!, εάν το ελληνικό αχρηστευτεί δεν νοιάζει τον μεγαλέμπορο που προμηθεύει την αγορά και η αγορά χωρίς να γνωρίζει θα αναγκαστεί να καταναλώσει το τούρκικο λεμόνι και θα αφήσει το ελληνικό να πεταχτεί, να σαπίσει στο χωράφι.
Την ίδια ώρα που το ελληνικό προϊόν αχρηστεύεται (και δεν είναι μόνο το λεμόνι αλλά πολλές δεκάδες είδη προϊόντων), η Τουρκία προκαλεί με πολεμικά μέσα την Ελλάδα συνεχώς και σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.
Αυτό είναι το ποιόν του μεγαλέμπορου και αυτό είναι το ποιόν των κυβερνήσεων με τις οποίες υπάρχει αγαστή και αμφίπλευρη συνεργασία. Γιατί οι κυβερνήσεις γνωρίζουν από που προέρχονται τα προϊόντα που εισάγονται.
Εμείς γνωστοποιούμε τον ανωτέρω διάλογο και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών και καταναλωτών γνωστοποιούμε ότι:
- Τα τούρκικα αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς απαγορεύσεων χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών με αυτό της Ε.Ε. . Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες απαγορευμένα φυτοφάρμακα κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται ελεύθερα στην Τουρκία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Καταναλωτών Nazim Kayaκατήγγειλε τον Απρίλιο του 2014 ότι είναι άδικο για τους Τούρκους καταναλωτές να καταναλώνουν προϊόντα με δηλητηριώδη χημικά... .

- Τόνοι τουρκικών αγροτικών προϊόντων επιστράφηκαν λόγω ανίχνευσης επικίνδυνων χημικών από την Γερμανία, την Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φυσικά οργανωμένη καταγραφή των επιστροφών δεν υπάρχει από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., η οποία για μία ακόμα φορά χαϊδεύει την Τουρκία.
- Μετά τις πληροφορίες αυτές με επιστολή μας προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. ζητήσαμε εντατικούς και ελέγχους στα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία (εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνονται και στα προϊόντα άλλων χωρών)
- Ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία πλήρη κατάλογο εισαγωγέων, προϊόντων και ποσοτήτων, καθώς και το που διοχετεύθηκαν στην λιανική αγορά.
- Ζητάμε από τον υφυπουργό ανάπτυξης την έκδοση υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή - ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την χώρα προέλευσης κάθε τροφίμου ή προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.
- Πλέον όσων θα πράξουμε στην συνέχεια με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών, ζητάμε από τους καταναλωτές να ρωτούν την προέλευση των προϊόντων που σκοπεύουν να αγοράσουν και την αποφυγή αγοράς και κατανάλωσης προϊόντων από άλλες χώρες, εάν τα αντίστοιχα παράγονται στην χώρα μας.Οσο για τους εισαγωγείς μεγαλέμπορους ζητούμε από την κυβέρνηση ουσιαστικούς και εις βάθος ελέγχους και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελληνικής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων.
ΣΤΟΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΩΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ.
  ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΙΜΙΩΝ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ Τ’ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
  ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΖΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΣ SIEMENS..ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΗΘΟΥΝ.
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ.
  ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΛΑΘΡΟΑΓΡΟΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ). ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΑΘΡΟΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΓΙΕΝ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ;
  ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΩΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...