Κόμματα και υποψήφιοι σε κατάσταση νευρικής κρίσης και στον Έβρο

Διακεκαυμένη ζώνη θυμίζει το κομματικό σύστημα στον Έβρο και « παίδες εν καμίνω»  το πολιτικό προσωπικό που διαγκωνίζεται , ονειρεύεται και μηχανοραφεί για να λάβει μια «θέση στον ήλιο» , ήγουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές. Η κινητικότητα των Αθηνών μετασχηματίζεται σε δύσμορφη πραγματικότητα στο νομό.


Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η κατάσταση είναι σε φάση «ράβδος εις την  γωνίαν , άρα βρέχει». Οι υφυπουργοί συναγωνίζονται στην διεύρυνση του μηχανισμού  της. Πολιτευτές δημοσιοποιούν προτάσεις «σωτηρίας» για τη χώρα και τον Έβρο  , που η σχέση τους με την πραγματικότητα είναι μια : πήραν διαζύγιο από αυτήν . Ευτυχώς που υπάρχει ο «άγρυπνος οφθαλμός» του προέδρου της ΝΟΔΕ και όλα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το έργο που θα παιχθεί έχει τίτλο «Παραδοσιακά κομματικά στελέχη vs προθύμων  εισοδιστών» . Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν παλαιοπασόκοι παντός τύπου   , που είδαν το «φως το αληθινό» , Δημαρίτες που είδαν φως και θέλουν να μπουν στο σίγουρο καταφύγιο , άτακτοι από κάθε γωνιά του οξειδωμένου συστήματος. Απέναντι τους θα βρεθούν οι «φρουροί του στέμματος». Στελέχη του Σύριζα που υπηρέτησαν το κόμμα σε δύσκολους καιρούς , το κράτησαν ζωντανό όταν οι σημερινοί ψηφοφόροι του απολάμβαναν τις χάρες του Πασοκισμού.

Στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη , κι ότι άλλο φανταστεί  ο εγκέφαλος του Ε. Βενιζέλου , όλα κινούνται με βάση τους νόμους της κοινωνικής αφασίας. Τίποτα δεν κινείται . Το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο είναι πλέον ο βουλευτής του και ο μηχανισμός του , τα διορισμένα στελέχη του σε δημόσιες θέσεις , κάποιοι βολεμένοι συνδικαλιστές και οι λίγοι αμετανόητοι οπαδοί του Παπανδρεϊσμού.

Στη Χρυσή Αυγή το «κόμμα είναι ένα» . Ο Χ.Κιτσόπουλος. Πέραν αυτού κινείται μόνο η απειλή του Η. Ηλιακόπουλου. Άλλο στέλεχος δεν υπάρχει . Μόνο η μάζα έχει νόημα για το ακροδεξιό κόμμα .

Στο Ποτάμι επικρατεί η αρχή «δεν βλέπω , δεν ακούω , δεν μιλάω» . Κανείς δεν γνωρίζει τα τοπικά στελέχη του και ποιες είναι οι θέσεις-προτάσεις του για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Έβρο. Δεν έχει εκδώσει ούτε ένα δελτίο τύπου , μία ανακοίνωση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Η πολιτική νιρβάνα στην ακραία της μορφή.

Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός. Τα στελέχη και τα μέλη του είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αν τους ζητηθεί.

Στους ΑΝΕΛ το αγωνιώδες ερώτημα είναι αν το κόμμα θα καταφέρει να «μπει» στη Βουλή. Κατόρθωμα που σήμερα μοιάζει αρκετά χλωμό. Όσα στελέχη του δεν έχουν «μεταναστεύσει» σε άλλα κόμματα ονειρεύονται να γίνονται Μ. Ουζουνίδης  στην θέση του. Ευγενείς φιλοδοξίες.

Στη ΔΗΜΑΡ ψάχνουν να βρουν ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξαύλωση του κόμματος . Και ότι στελεχιακό δυναμικό έμεινε σε αυτό θα λειτουργήσει με βάση το δόγμα « ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Ο ΛΑΟΣ περνάει το δικό του Γολγοθά μετά τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρό του. Πολύ δύσκολα πλέον θα βρεθούν στελέχη να πλαισιώσουν το πιθανό ψηφοδέλτιο του .


Οι Οικολόγοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κινηθούν με τις γνωστές συνταγές. Γνωστοί και φίλοι θα δώσουν το παρόν.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.