Χαστούκι στην κυβέρνηση από έκθεση του ΔΟΕ: «Αναγκαία η λήψη μέτρων κατά της ανεργίας και της φτώχειας στην Ελλάδα»

Χαστούκι τόσο στη θρασύτατη ψευδολογία της κυβέρνησης, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται καθημερινά, όσο και στην ανάλογη αναίδεια του Καμίνη, ότι οι Αθηναίοι τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν, αποτελεί η νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), η οποία προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μια νέα παρατεταμένη κοινωνική κρίση, αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή τους.

Η μελέτη της ΔΟΕ φέρει τον τίτλο «Παραγωγικές Θέσεις Εργασίας για την Ελλάδα», περιγράφει ως «αναιμικό» τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας και αναφέρει ότι πάνω από το 70% επί συνόλου σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων είναι χωρίς εργασία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απώλειας μιας θέσης εργασίας για κάθε τέσσερις από την αρχή της κρίσης, το 2008. Πολύ χειρότερα, μέσα σε διάστημα πέντε ετών έχει υπερδιπλασιαστεί  ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό να ξεπερνάει το 44% (!) το 2013, ενώ το 2008 ήταν λίγο πάνω από το 20%.
Μέσα, δηλαδή, σε πέντε χρόνια από 1 στους 5 Έλληνες στο όριο της φτώχειας, η κατάσταση χειροτέρεψε τόσο πολύ, ώστε να έχει φτάσει η αναλογία στο ανατριχιαστικό  1 στους 2 σχεδόν. Την ίδια ώρα που η ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να κοροϊδεύει ασύστολα τον ελληνικό Λαό και να του πουλάει ψεύτικες ελπίδες, η ΔΟΕ κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών και των εταιριών. Κρίνει, επίσης, ότι η μέχρι τώρα στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει αποδώσει τίποτα το ουσιαστικό και ότι χρειάζεται μια ευρύτερη στρατηγική απασχόλησης, η οποία να περιλαμβάνει μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Άλλη μια απόδειξη της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα αυτής την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα και τις ανάλογες κακουχίες, έρχεται από την έκθεση της ΔΟΕ, την ίδια στιγμή που η αντεθνική και αντιλαϊκή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, δίχως αιδώ, υποστηρίζει ότι η έξοδος από το Μνημόνιο και τις επιπτώσεις του αποτελεί καθαρά θέμα χρόνου. Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση ωθεί τη Χώρα ολοένα και περισσότερο στις δαγκάνες των διεθνών τοκογλύφων, δίχως καμία ελπίδα διαφυγής και τις αδηφάγες ορέξεις της.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.