Ισλαμαμπάντ ο Πειραιάς! Μαστιγώματα από εκατοντάδες μουσουλμάνους στο κέντρο της πόλης - Φωτορεπορτάζ

Για ακόμη μια χρονιά ο Πειραιάς μετατράπηκε σε πόλη του Πακιστάν! Με πολύ αίμα και πόνο γιορτάστηκε και φέτος η Ασούρα. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό λεύκωμα από την τελετή αυτομαστιγώματος στον Πειραιά.
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και φέτος εκατοντάδες Σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά και γιόρτασαν με αίμα την Ασούρα, την ιερή για εκείνους ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται το πένθους για το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.



Όλοι τους πήραν μέρος στα τελετουργικά που, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, περιλάμβαναν μαστιγώματα και κοψίματα με αλυσίδες και λεπίδες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό έθιμο στο οποίο οι πιστοί αυτοτραυματίζονται, επιχειρώντας να βιώσουν τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Προφήτη.










Σύμφωνα με την παράδοση, ο ιμάμης Χουσεΐν που σκοτώθηκε μαζί με συντρόφους του στη μάχη της Καρμπάλα, αποκεφαλίστηκε και το πτώμα του ακρωτηριάστηκε, με αποτέλεσμα πολλοί Σιίτες να τιμούν την επέτειο με αυτομαστίγωση, μέχρι του σημείου να αιμορραγούν.










Οι αποτρόπαιες αυτές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για την Ελλάδα, αφού οι φανατικοί Ισλαμιστές βγάζουν ελεύθερα δολοφονικά μαχαίρια και κοφτερές λάμες, προκειμένου να αυτομαστιγωθούν στο κέντρο μιας μεγαλούπολης όπως ο Πειραιάς. Βέβαια εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα προφανώς ρητορικό… Ποιος τους έδωσε την άδεια να κάνουν κάτι τέτοιο;









Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.