Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...!

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –EK, που ζητά την απομάκρυνση των τουρκικών πολεμικών πλοίων από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, είναι απαράδεκτο, δήλωσε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου.
 «Το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητά την απομάκρυνση των τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ανοικτά των ακτών της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτο για την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ τη Δευτέρα.


Ο Τσιτσέκ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμα στις 13 Νοεμβρίου απαίτησε από την Τουρκία να απομακρύνει, αμέσως, τα πολεμικά της πλοία από την ΑΟΖ της Κύπρου.

«Τα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους που βρέθηκαν στο νησί, είναι ίσα και αδιαμφισβήτητα για τους Τουρκοκύπριους καθώς οι Ελληνοκύπριοι και η διεθνής κοινότητα πρέπει να το αποδεχθεί αυτό», είπε ο Τσιτσέκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει μια κοινή απόφαση σχετικά με τη χρήση του φυσικού αερίου και των πετρελαϊκών πόρων στις υπεράκτιες περιοχές.


«Θέλω να πω ότι το ψήφισμα τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι εντελώς απαράδεκτο», είπε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, «ελπίζουμε ότι το ΕΚ, θα συμβάλει στην επίλυση της διαφοράς», πρόσθεσε, σύμφωνα με τοHaberler.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...