Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

 -Με αφορμή την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού και την άμεση τροπολογία της παραπαίουσας Κυβέρνησης! Η υποκρισία στο μεγαλείο της!
Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο.
---------------------------------------------------------------------
Στις 10-12-2014 στην Βουλή ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν να περάσει η κυβέρνηση με διαδικασία εξπρές τροπολογία, επιτρέποντας ακόμη και σε βαρυποινίτες να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες (!) για να σπουδάζουν εκτός φυλακών.
Ο Νίκος Ρωμανός έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Δυο ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης με 16 χρόνια κάθειρξης αλλά και 3 υποδικίες με εντάλματα προσωρινής κράτησης από τον αρμόδιο Εφέτη ανακριτή.

Το δικαίωμα στην μόρφωση δεν το στερείται ποτέ κανείς. Το προβλέπει το Σύνταγμα μας με την θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 16 παρ 2 που εγκαθιδρύει αντίστοιχα υποχρέωση της πολιτείας. Παράλληλα όμως κανείς δεν μπορεί να ισοπεδώσει την υποχρέωση της πολιτείας για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί κανείς να ισοπεδώσει την απονεμητική λειτουργία της δικαιοσύνης με το σύστημα επιβολής ποινής για κολασμό και σωφρονισμό των ποινικών παραβατών.
Ο Νίκος Ρωμανός πέτυχε πρόσφατα σε σχολή των ΤΕΙ γι’ αυτό και ζήτησε μεταγωγή του από τις φυλακές Αυλώνα στον Κορυδαλλό, η οποία και έγινε δεκτή. Ξεκίνησε όμως μετά απεργία πείνας με αίτημα να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο φυλακών, αν και από την πρώτη στιγμή που πέτυχε στην σχολή του ήξερε(!)πως ήταν πολύ δύσκολο να πάρει τέτοια άδεια!
Τα ΜΜΕ έπαιξαν πάλι τον ρόλο τους. Διόγκωσαν το πρόβλημα υπέρ του «κατατρεγμένου και αδικημένου» Ρωμανού. Δεν έμεινε όμως μόνον εκεί το πράγμα. Άρχισαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης με φωτιές και βόμβες μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών και ανατροπές αυτοκινήτων, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά και σ’ άλλες πόλεις. Ο εφιάλτης ενός νέου «Γρηγορόπουλου» - βλέπετε ήταν και φίλος του- αλλά και οι εκτοξευόμενες απειλές από θεριακλήδες φίλους του, πως αν πάθει τίποτα ο Ρωμανός θα φάνε το λαρύγγι (!) του υπουργού Δικαιοσύνης, στοίχειωσε την κυβέρνηση, η οποία έντρομη με διαδικασίες EXPRESS που θα τις ζήλευε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα έφερε τροπολογία για να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο ΓΙΑ να λάβει εκπαιδευτική άδεια ο Ρωμανός. Αλλιώς όπως σιγοψιθυριζόταν θα έκαιγαν την Αθήνα οι αναρχικοί!
Οι λύσεις για κρατούμενους με δικαίωμα στην μάθηση είναι δυο. Οι κρατούμενοι να μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα μαθήματα και τα εργαστήρια τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας και αξιοποίηση προγραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με δυνατότητες παρακολούθησης σε παιδιά με διάφορες αδυναμίες.
Η κυβέρνηση όμως έντρομη δεν ακολούθησε αυτόν τον τρόπο αν και μπορούσε. Υπέκυψε και πέρασε τροπολογία καθιερώνοντας το σύστημα του γεωεντοπισμού (το επονομαζόμενο βραχιολάκι) Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα στην βουλή με την ιλαρότητα και την ευφορία πολλών βουλευτών  «δημοκρατικής κοπής» ιδιαίτερα μετά την ψήφιση της τροπολογίας δημιούργησαν συναισθήματα θλίψης και οργής συνάμα, αφού η υποκρισία κτύπησε κόκκινο!
Γιατί η συγκεκριμένη τροπολογία είναι προϊόν εκβιασμού. Αν η θλιβερή αυτή κυβέρνηση ήθελε να φροντίσει την ουσιαστική εκπαίδευση των κρατουμένων ας το έκανε σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Το κράτος δεν μπορεί να φοβάται τους αναρχικούς! Αλλιώς δεν είναι κράτος κι ας κρεμάσει τα σώβρακα του στα μανταλάκια!  Η υποχώρηση στον αντίπαλο που αμφισβητεί την δύναμη σου υπό το καθεστώς απειλής, απλώς αναβάλλει τα γεγονότα που θα γίνουν χειρότερα! (Έτσι τοποθετείται ο Περικλής στον Θουκυδίδη)
Όμως η ρύθμιση πέραν τούτου είναι και παράνομη γιατί είναι φωτογραφική!
Δεν ξέρει ο υπουργός δικαιοσύνης ως έγκριτος νομικός και παλαιός λειτουργός της Θέμιδας, ότι οι νόμοι πρέπει να αναφέρονται σε αόριστο και άγνωστο αριθμό ανθρώπων και όχι σε συγκεκριμένους Ρωμανούς;! Και να ισχυριστούν οι δημοκράτες «κακής κοπής» το αντίθετο, τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν πρωτοστατούσης της βουλευτού Κωνσταντοπούλου, την αλλαγή διατύπωσης της διάταξης για να είναι αρεστή η μορφή στον Ρωμανό, για να την δεχτεί και να λήξει η απεργία πείνας;!
Η διάταξη αυτή δυστυχώς γι’ αυτούς που υποτιμούν την νοημοσύνη μας ψηφίστηκε για ένα πρόσωπο!
Όμως και να μου το θυμηθείτε, ανοίγει έτσι ο ασκός του Αιόλου! Πως; Όταν κι άλλες πληττόμενες στα έννομα αγαθά τους κοινωνικές ομάδες (περιουσιακά- με κατεδάφιση αυθαιρέτων- οικονομικοί οφειλέτες) αρχίσουν κι αυτές απεργία πείνας για να πετύχουν αλλαγή του Νόμου που τους αφορά!
Θα πει όχι σ’ αυτές τις περιπτώσεις το κράτος; Γιατί δεν θα τους υποστηρίζουν οι αντιεξουσιαστές και οι τρομοκράτες; Γιατί δεν θα καίνε λεωφορεία και γιατί δεν θα βάζουν βόμβες; Θα τους αφήσει λοιπόν όλους τους μεταγενέστερους να πεθάνουν κάνοντας απεργία πείνας; Δεν θα μετράει στην περίπτωση τους η ανθρώπινη ζωή;
Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση και μεγάλο μέρος της βουλής δεν έθεσαν ποτέ το ερώτημα. Που αποσκοπεί ο Ρωμανός και τι επιδιώκει; Να σπουδάσει άραγε να βελτιώσει την ζωή του με σκοπό την επανένταξη του στην κοινωνία;
Ή μήπως τα κάνει για να καταστεί σύμβολο των αναρχικών; Κι αυτό γιατί ο ίδιος δήλωσε πως «τα πανεπιστήμια δεν τον ενδιαφέρουν διότι είναι μέσα καταστολής του κράτους και αυτά». Ούτε μια λέξη δεν  είπε για τις σπουδές του μετά την ευνοϊκή γι’ αυτόν εξέλιξη! 
Το πιο θλιβερό όμως είναι να πιστεύει κανείς και περισσότερο όλα αυτά τα αξιοθρήνητα όργανα κυβέρνησης και μερίδα βουλευτών, πως όταν θα πάρει άδεια ο Ρωμανός και θα βγάλει το βραχιολάκι μέσα στα ΤΕΙ, δεν θα τολμήσει καν να μπει η αστυνομία στα εκπαιδευτικά φυτώρια αναρχία για να τον συλλάβει, όταν διαπιστώσει πως το βραχιολάκι έχει κάνει περίπατο και εκείνος ελεύθερος θα οργανώνει νέες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες!
Η υπόθεση Ρωμανού αναδεικνύει ακόμη ένα μείζον πρόβλημα. Την ασυδοσία της αριστεράς και της απίστευτης υποχωρητικότητας της υποτιθέμενες κεντροδεξιάς συγκυβέρνησης.
Τρέμουν και δειλιάζουν αυτοί που ενσαρκώνουν το κράτος! Μόνον με την ιδέα πως οι «αριστερίστικες» αναρχικές δυνάμεις θα τα κάνουν μπάχαλο και θα κάψουν τα πάντα!
Για ρωτήστε αξιοθρήνητοι της συγκυβέρνησης καθώς και βουλευτές του Σύριζα, που θα τιμωρηθείτε και σεις προσεχώς στις εκλογές (!), τι λέει η σιωπηρή κοινωνία για το κατάντημα της χώρας με την υπόθεση αυτή; Για διαβάστε θλιβεροί νάνοι της Δημοκρατίας τι σας σούρνει η Χριστίνα Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών στο διαδίκτυο (Defencenet.gr 11-12-2014)
   Λέει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «Ντροπή Σας που υποκύψατε στον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον αναρχοτρομοκράτη. Ντροπή Σας που μας ξεφτιλίσατε. Προκαλέσατε το δημόσιο αίσθημα και θα τιμωρηθείτε γιατί επιβραβεύσατε για άλλη μια φορά την διαφθορά , τους εκβιασμούς και τις τακτικές των ξεφτιλισμένων του ΣΥΡΙΖΑ.
Από δω και στο εξής θέτω ως σκοπό ζωής να ξεσηκώνω τους γονείς όλων των παιδιών που φοιτούν στο ΤΕΙ  για να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τις ζωές των παιδιών τους από τους τρομοκράτες τους οποίους αφήνετε ελεύθερους. Αυτή την νίκη των τρομοκρατών, των αναρχικών, των παρακρατικών και των παντός είδους εγκλημάτων, ενάντια σε όλους εμάς που επιλέξαμε να είμαστε νόμιμοι»

Ρωτώ εγώ τον υπουργό δικαιοσύνης ως Έλλην πολίτης. Θα έχανε αλήθεια ο Ρωμανός το δικαίωμα για μόρφωση με πρόγραμμα παρακολούθησης κρατουμένων μέσα από τις φυλακές; Τώρα όμως χάνουν τον ύπνο τους εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών όταν ανοίγετε την κερκόπορτα σε τέτοιου είδους ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα τα κάνουν όλα ακόμη πιο μπάχαλο, ιδιαίτερα στα ανώτατα ρημαγμένα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Να ξέρετε όμως! Πλησιάζει η ώρα που αυτός ο λαός θα Σας τιμωρήσει!!!!!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.