Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Ραγδαία άνοδος για την Χρυσή Αυγή στην δημοσκόπηση της Alco: Αδιαμφισβήτητη τρίτη δύναμη με ποσοστά που ξεπερνούν το 10%

Ραγδαία άνοδος για την Χρυσή Αυγή στην δημοσκόπηση της Alco: Αδιαμφισβήτητη τρίτη δύναμη με ποσοστά που ξεπερνούν το 10%
Όταν ακόμα και η συστημική εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco σε έρευνα για το "Πρώτο Θέμα" αναγκάζεται να παραδεχτεί την ραγδαία άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ελληνική κοινωνία συντάσσεται ολοένα και περισσότερο με τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

Τα εθνοκτόνα Μνήμονια και το χάος που επικρατεί με τους λαθρομετανάστες αφυπνίζουν τους Έλληνες, οι οποίοι στηρίζουν πια μαζικά την Χρυσή Αυγή.
Στην δημοσκόπηση της συστημικής Alco λοιπόν για το "Πρώτο Θέμα" τα κόμματα λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
ΝΔ 25,4%
Σύριζα 17,9%
Χρυσή Αυγή 8,1%
ΚΚΕ 6,5%
Πασόκ 4,3%
Λεβέντης 3%
Ανέλ 2,5%
Ποτάμι 2,2%
Αναποφάσιστοι 19,6%
Το συμπέρασμα που εύκολα εξάγεται είναι ότι η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ καταρρέει, με τον Πάνο Καμμένο να χρειάζεται ένα θαύμα για να ξαναμπεί στην Βουλή. Το ΚΚΕ, το Πασόκ και ο γραφικός Λεβέντης υπολείπονται κατά πολύ από την αδιαμφισβήτητα τρίτη Χρυσή Αυγή.
Ο δε Λεβέντης που ονειρεύεται τρίτη θέση και οικουμενική, όσο εκτίθεται στα κανάλια της διαπλοκής, τόσο ξεγυμνώνεται. Τέλος, ο μπομπολικός Θεοδωράκης ρίχνει αυλαία στο μιντιακό κόμμα του και η μόνη διέξοδος σωτηρίας είναι το... επικρατείας της ΝΔ!
Η Χρυσή Αυγή καταγράφει μέσα σε δύο μήνες από την τελευταία έρευνα άνοδο της τάξης 0,7% και αγγίζει το 8,1% το οποίο με την κατάλληλη αναγωγή ξεπερνά το 10%.

**************************************

Σε ελεύθερη πτώση κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς η αποδοχή της από την ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο ναδίρ και η εικόνα της θρυμματίζεται υπό το βάρος του πακέτου των μέτρων.
Κύριο χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από τις επιδόσεις της κυβέρνησης που ανεβάζει στα ύψη την απαισιοδοξία για το ξεπέρασμα της κρίσης διαψεύδοντας τις προσδοκίες των κυβερνητικών αξιωματούχων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει πλέον στο 7,5% στην πρόθεση ψήφου - χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων είναι 6,3%.
Αναλυτικότερα η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%. Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%. Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.


Μόλις ένας στους δέκα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι μετά τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση ενώ το 82% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα. Μόνο το 1% χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα έναντι του 65% που τα θεωρεί απαράδεκτα και του 31% που τα αντιμετωπίζει ως αναγκαίο κακό.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την κυβερνητική αποτελεσματικότητα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων του Μεγάρου Μαξίμου για κέρδη που αποκόμισε η διαπραγματευτική τακτική η οποία ακολουθήθηκε.
Το 72% θεωρεί αρνητική για την Ελλάδα την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup έναντι μόλις 11% που τη βλέπει με θετική προαίρεση. Μόλις το 8% αποδέχεται ότι η κυβέρνηση πέτυχε τον στόχο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ίδια στιγμή που είναι δεκαπλάσιοι - 80% επί του συνόλου - όσοι πιστεύουν ότι απέτυχε.
Τρεις στους τέσσερις - το 75% - απαντούν αρνητικά στο ερώτημα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, έναντι του 17% που εκφράζεται θετικά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ποσοστό 92% θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να επιτρέπεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...