: Ανεξάρτητες Αρχές στην υπηρεσία των πολυεθνικών - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τις τροπολογίες που έφερε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αντικανονικά και εκτός από τα προβλεπόμενα του κανονισμού της Βουλής σε κυρώσεις συμφωνίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτησή του:

Κύριε Πρόεδρε, δεν θα έπρεπε να τοποθετηθούμε καν επί των τροπολογιών, γιατί όπως είναι γνωστό -το έχουμε πει πάρα πολλές φορές- στις κυρώσεις δράτε αντικανονικά, εκτός Κανονισμού. Με τη σύμφωνη γνώμη του Προεδρείου έρχονται τροπολογίες σε κυρώσεις, κάτι το οποίο αναγκάζει Βουλευτές, οι οποίοι μπορεί να μην είναι στις αρμόδιες Επιτροπές των Υπουργείων, να λάβουν θέση σε ζητήματα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά ούτε και τον χρόνο να μελετήσουν, γιατί είναι εκπρόθεσμες. Κανονικά θα έπρεπε να μην μπω στον πειρασμό να μπω στην ουσία των τροπολογιών και εξαρχής να σας πω ότι και στις δύο λέμε «ΟΧΙ». Θα πω, όμως, δύο κουβέντες σχετικά με τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).
Το ζήτημα των Ανεξαρτήτων Αρχών είναι πολύ γενικότερο και θα πρέπει επιτέλους να επιλυθεί. Υπεισέρχονται μέσα και οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα, όπως επίσης είναι ένα γενικότερο ζήτημα το τι ακριβώς γίνεται με τις Αρχές, τι ρόλο παίζουν αυτές οι Αρχές. Οι Αρχές κατ’ ουσίαν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Και παίρνω για παράδειγμα την Αρχή Ανταγωνισμού, η οποία έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη νομοθετική εξουσία, την ελληνική Βουλή. Εδώ ψηφίστηκε ότι ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Λουκάς, για τους «χ» λόγους δεν μπορεί να είναι μέλος της Αρχής και αυτήν τη στιγμή συνεχίζει αυτό το πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας «να λύνει και να δένει» στην Αρχή. Και δεν τον ελέγχει κανείς.
Επίσης, διαβάζουμε σήμερα στον Τύπο ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε και αυτά που μας δίνουν ανταποδοτικά οι δυνάστες μας -της Ευρωπαϊκής Ένωσης εννοώ-, δηλαδή τα ΕΣΠΑ, λόγω ύπαρξης των καρτέλ. Τελικώς οι Ανεξάρτητες Αρχές υπάρχουν για την προστασία των Ελλήνων ή υπάρχουν για την προστασία των τοκογλύφων, των καρτέλ και των πολυεθνικών; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη δράση των Αρχών. Θα ψηφίσουμε «ΟΧΙ» σε αυτήν την τροπολογία.
Πάμε στην τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο τής κ. Χρυσοβελώνη για τις σχολές οδηγών. Έχουμε κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις, κυρία Χρυσοβελώνη, για το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής και για το θέμα των σχολών οδηγών. Οι Βουλευτές οι οποίοι σας τις έχουν καταθέσει, δεν είναι αυτήν τη στιγμή εδώ. Εγώ θα σας πω την προσωπική μου άποψη και την άποψη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Εμείς ζητάμε η εκτέλεση του έργου των υπαλλήλων εξεταστών υποψηφίων οδηγών να λαμβάνει χώρα εντός του ωραρίου, όπως άλλωστε νομοθετείται από την 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς και την πλήρη αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων, ώστε να αποφεύγεται αυτό που δυστυχώς πιστεύω ότι είναι κανόνας, δηλαδή ο χρηματισμός. Για τους λόγους που προανέφερα και σε αυτήν την τροπολογία ψηφίζουμε «ΟΧΙ»
Και έρχομαι τώρα -και ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε- στο θέμα των οδηγών. Να πω στον αγαπητό Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ότι θα μπορούσατε σήμερα, εφόσον κάνατε αυτήν τη διαδικασία, την αντικανονική, όπως είπαμε, να φέρετε αντικανονικά μία πολύ ωραία τροπολογία, κύριε Υπουργέ, που να αφορά το θέμα της ερώτησης που σας έκανα και έμαθα ότι τώρα δημιουργείται αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο στην Επιτροπή. Είναι έτσι;
Υπάρχουν, για παράδειγμα, ερωτήσεις από τον Απρίλιο -από τις 12 Απριλίου- σχετικά με την εισβολή Σκοπιανών σε ελληνικό έδαφος. Στις 15 Απριλίου κατατέθηκε ερώτηση σχετικά με την εμφάνιση του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων με στολή παραλλαγής. Στις 19 Απριλίου κατατέθηκε ερώτηση σχετικά με το ότι κινδύνευσαν Έλληνες στρατιώτες εξαιτίας επίθεσης εναντίον τους από λαθρομετανάστες στο hot spot στον Κατσικά Ιωαννίνων. Στις 5 Μαΐου κατατέθηκε ερώτηση για τη δέσμευση του μισού Αιγαίου από τους Τούρκους και στις 26 Μαΐου ερώτηση για το ποια είναι η σημαντικότερη μονάδα αεράμυνας της Ελλάδας. Αυτές είναι ερωτήσεις αναπάντητες. Πότε θα απαντηθούν αυτές; Τα Χριστούγεννα;
Εν πάση περιπτώσει, εσείς σήμερα θα μπορούσατε να κάνετε κάτι πολύ σπουδαίο, κύριε Υπουργέ. Θα μπορούσατε να τακτοποιήσετε ένα θέμα που είναι και θέμα ηθικής τάξης, αλλά θα δώσει και ένα εφόδιο στους στρατεύσιμους και μη, με το να αναγνωρίσετε τις στρατιωτικές άδειες οδήγησης, όπως γινόταν στο παρελθόν. Η σχετική ερώτηση είναι εδώ.
Θα μπορούσατε, λοιπόν, να δώσετε ένα επιπλέον εφόδιο σε νέους ανθρώπους όχι για να βρουν δουλειά, γιατί 50% είναι η ανεργία στους νέους. Έτσι τα καταφέρατε οι τελευταίες κυβερνήσεις. Εσείς τα καταφέρατε αυτά. Όταν συζητάτε να έχουν στα δεκαεπτά δίπλωμα οδήγησης, γιατί να μην αναγνωρίζεται η στρατιωτική άδεια οδήγησης; Σημειώστε το αυτό. Είναι απαίτηση πολλών στρατευσίμων και πενταετούς θητείας και στρατευσίμων κληρωτών. Να το δείτε, σας παρακαλώ.
Ελπίζω στην επόμενη σύμβαση-κύρωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να μην έχουμε πάλι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο να κουβαλιούνται Υπουργοί και να φέρνουν τελευταία στιγμή τροπολογίες.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.