Οι πολιτικοί απατεώνες των Σύριζα - Ανέλ βάζουν και πάλι «χέρι» στα αποθεματικά των Ταμείων

Οι πολιτικοί αγύρτες και απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού φρόντισαν να βουτήξουν την Χώρα ακόμη περισσότερο στον βούρκο των Μνημονίων (ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα την βγάλουν έξω απ΄αυτόν), σπεύδουν και πάλι να ψάξουν για λεφτά, προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες.
Έτσι, λοιπόν, σε νέο σάρωμα αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων προχωρά η κυβέρνηση για να καλύψει τις χρηματοδοτικές
ανάγκες της, την ίδια ώρα που τα Ταμεία κάνουν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα 7,6 δισ. ευρώ που θα χρειαστούν ως το τέλος του έτους, προκειμένου να καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα.
Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ έδωσε με ευρεία πλειοψηφία το πράσινο φως για να μεταφερθούν έως 160.000.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμά του στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), με την επισήμανση ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν το αργότερο έως τις 25 Οκτωβρίου, ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις του επόμενου μήνα.
Ενδεικτικό της αγωνίας των διοικήσεων των Ταμείων να βρουν πόρους για να πληρώσουν συντάξεις είναι ότι προχθές το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΕ ζήτησε επιπλέον επιπλέον 200.000.000 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για τις συντάξεις Νοεμβρίου. Προ δύο εβδομάδων είχε ζητήσει άλλα 150.000.000 ευρώ.
Εκτός από τις άμεσες ανάγκες, η σάρωση αποθεματικών γίνεται για να καλυφθούν και μελλοντικές. Έτσι, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), ετοιμάζεται η αρπαγή των αποθεματικών του, ύψους 740.000.000 ευρώ, εν όψει της ένταξής του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ) από 1/1/2017.
Μέρες Ιουνίου και Ιουλίου του 2015 ζει και πάλι η Χώρα, όταν οι ίδιοι εγχώριοι υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων φρόντισαν να «ξύσουν» κάθε απόθεμα χρημάτων για να εξυπηρετήσουν τις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων, αφήνοντας σε αγωνία μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τώρα, με το τρίτο Μνημόνιο να αλυσοδένει την Πατρίδα και τον Λαό ακόμη περισσότερο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί και πάλι να βρει τρόπο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του Ελληνικού Λαού, κρατώντας τα ψίχουλα από τον πλούτο της δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας που παρέδωσε στους διεθνείς τοκογλύφους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.