Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Α/ΓΕΑ για γερμανική αντίδραση σε F-35/F-16: «Θα τολμήσει η Γερμανία να πει όχι στις ΗΠΑ για τα F-35;»

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑ»
Τα σχέδια της ΠΑ ανέπτυξε στους δημοσιογράφους ο νεός Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου σε μια πρώτη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΓΕΑ.
Ο Αρχηγός της ΠΑ εξήγησε τις προτεραιότητες της Αεροπορίας για το αμέσως επόμενο διάστημα, προτεραιότητες οι οποίες κυριαρχούνται από τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των F-35 και των F-16.Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των δανειστών στην πρόθεση για εξοπλισμούς Α/ΓΕΑ σημείωσε πως «Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι εάν ενημερωθούν για τον τρόπο χρηματοδότησης δε θα φέρουν αντίρρηση. Δεν γίνονται όλα με ρευστό» σημείωσε για να συμπληρώσουμε νόημα «:Ποιος μπορεί να αρνηθεί μια αμερικανική βοήθεια χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Ο Α.ΓΕΑ σημείωσε ακόμη πως υπάρχει και η μέθοδος του leasing για την υπόθεση των F-35, ενώ πρόσθεσε πως η ΠΑ μπορεί να βρει πόρους για την χρηματοδότηση προγραμμάτων από διάφορους τρόπους, όπως είναι η εκποίηση παλαιού υλικού, η πώληση υπηρεσιών (μίλησε μάλιστα για το χώρο της εκπαίδευσης) και άλλα.

Σημείωσε δε ότι όλα αυτά είναι ανοικτά ζητήματα. Ο Α/ΓΕΑ είπε ακόμη πως έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ σενάρια κόστους τόσο της αναβάθμισης όσο και για Μοίρα F-35 και ότι εκτιμά πως όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις (τουλάχιστον για τα F-16) θα έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από τώρα.

Μάλιστα  το θέμα της εκπαίδευσης ο Αντιπτέραρχος Χ. Χριστοδούλου σημείωσε για παράδειγμα πως υπάρχουν περί τα 45 T-6A Texan II αλλά η Αεροπορία χρειάζεται περί τα 15 αεροσκάφη. Τα υπόλοιπα μπορεί να διατεθούν για  την εκπαίδευση πιλότων από άλλες Νατοϊκές  χώρες (μια επιπλέον πηγή εσόδων) επισημαίνοντας την πρόθεση της ΠΑ να μετατραπεί η 120ΠΕΑ σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.

Γα το θέμα των S-300 ο Α/ΓΕΑ είπε πως θα υπάρξει μεταξύ άλλων και αναβάθμιση του λογισμικού και το σύστημα θα επανέλθει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα με «καλύτερες δυνατότητες και καλύτερα αποτελέσματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...