Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις: Αρχίσατε έναν πόλεμο μεταξύ Σταυρού και ημισελήνου!

Είδαμε το πρωί τις απειλητικές δηλώσεις περί τζιχάντ στην Ευρώπη από τον Τσαβούσογλου. Οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν, αλλά αντιθέτως εντάθηκαν από τον νεοσουλτάνο «Ερντογάν», ο οποίος δήλωσε:

«Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας... Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον Σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση»
Ουσιαστικά, οι δηλώσεις του θυμίζουν οθωμανικό επεκτατισμό και ιερό πόλεμο και θα έπρεπε να έχουν ήδη προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων. Όμως, η Ευρώπη είναι έτοιμη για άλλη μία επίθεση «φιλίας» προς τον σουλτάνο, όπως και υποκύψεις. Γι’ αυτό και ο Ερντογάν ξέρει προς τα πού απευθύνει τις προκλητικές δηλώσεις.
Γιατί αν τις τύχες της Ευρώπης τις όριζαν Εθνικιστές, ο σουλτάνος θα καθόταν ήσυχος, γιατί θα ήξερε ότι «δεν τον παίρνει» να προκαλεί. Τώρα που έχει απέναντί του τους φοβικούς ηγέτες μιας άνευρης Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τοκογλύφων και των Τραπεζιτών μπορεί να υψώνει όσο θέλει την φωνή του.
Έχει, άλλωστε, καταφέρει να βάλει έναν στρατό πρακτόρων και τζιχαντιστών επί ευρωπαϊκού εδάφους, με ευθύνη των πολιτικάντηδων.
Όμως, ας μην τρέφει αυταπάτες μεγαλείου ο σουλτάνος και ας μην οραματίζεται την ημισέληνο να κυματίζει πάνω από τις οθωμανικές επαρχείες των Αθηνών, των Παρισίων και του Βερολίνου. Οι Εθνικιστές που κάποτε απάντησαν με Δερβενάκια, Βιέννη, Ταργκόβιτσε και πολλές άλλες μάχες στους σουλτάνους είναι έτοιμοι και πάλι να πάρουν τα ηνία από τα γιουσουφάκια των Βρυξελλών και να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στον οθωμανικό, θρησκευτικό επεκτατισμό.«Ξεκίνησε ο πόλεμος Σταυρού και Ημισελήνου» 

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ότι η «Ευρώπη οδηγείται στην άβυσσο» και ότι «ιεροί πόλεμοι θα ξεσπάσουν σύντομα», ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για επικείμενη σύγκρουση του «Σταυρού εναντίον της ημισελήνου».

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Της ΕΕ  εναντίον δύο μουσουλμάνων γυναικών εργαζομένων στο Βέλγιο και στη Γαλλία οι οποίες απολύθηκαν από τις δουλειές τους επειδή αρνήθηκαν να βγάλουν τις μουσουλμανικές μαντίλες τους χαρακτηριστικό δείγμα της προβολής που επιδιώκει το Ισλάμ η οποία ταυτίζεται με την επεκτατική του φύση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης στην επαρχία Sakarya ο Ερντογάν δήλωσε:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  πήρε μια απόφαση. Θέλετε να την ακούσετε; Είπαν: Οι εργοδότες στην ΕΕ μπορεί να απαγορεύσουν την μαντίλα στις εργαζόμενες.

Πού είναι η ελευθερία της πίστης; Πού είναι η ελευθερία της θρησκείας; Ποιος πήρε  αυτή την απόφαση; Είναι φανερό ότι η ΕΕ, ξεκίνησε  τον πόλεμο του Σταυρού εναντίον της  ημισελήνου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» είπε ο Τούρκ0ς πρόεδρος για να συμπληρώσει;

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ,»

Η αναφορά του Ερντογάν έχει να κάνει με την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ στο Λουξεμβούργο το οποίο έκρινε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, στην πρώτη του απόφαση για το θέμα της  μαντίλας στον χώρο εργασίας.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες το παράρτημα του τουρκικού κόμματος AKP στο Βέλγιο, είχε κυκλοφορήσει μια αφίσα στην οποία απεικονιζόταν σύγκρουση της μουσουλμανικής ημισελήνου κατά του χριστιανικού Σταυρού.

Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι: Επιδιώκει η Τουρκία την πρόκληση ενός θρησκευτικού πολέμου στην «καρδιά» της Ευρώπης;

Ενός πολέμου που θα αναδείξει την Τουρκία ως «εγγυήτρια» δύναμη των μουσουλμάνων;

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Τουρκία θέλει α αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο.

Το τζαμί στον Βοτανικό γίνεται κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της Άγκυρας η οποία μιλώντας, αυτόκλητα, ε μέρους όλων μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα απαίτησε την ανέγερση του τζαμιού. Και τα κατάφερε.

Θα  καταφέρει τώρα να αναδειχθεί ως κύριος εγγυητής των μουσουλμανικών «ελευθεριών» σε όλη την Ευρώπη;

Το πιθανότερο είναι πως όχι, καθώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν αρχίσει και αντιδρούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...