Συνεργασία Κούρδων με τον Συριακό Στρατό για την υπεράσπιση της Ιεράπολης από τον παράνομο τούρκο εισβολέα

Οι δυνάμεις που απαρτίζουν το ασκέρι των δυνάμεων της επιχείρησης ασπίδας του Ευφράτη είναι ένας συνασπισμός των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων παράνομης εισβολής στην βόρεια Συρία και ενός συνονθυλεύματος από εγκληματίες τζιχαντιστές που αποτελούν την ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα του Free Syrian Army και της Ahrar al-Sham.

Οι πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας για την βόρεια Συρία είναι πια σήμερα περισσότερο από εμφανείς. Η Τουρκία έχει εισβάλει για καταπατήσει τα δικαιώματα του κυρίαρχου κράτους της Συρίας και να διασφαλίσει την διατήρηση των οδών για την διεξαγωγή λαθρεμπορίου πετρελαίου από την Συρία προς την Τουρκία. Και αυτή την στιγμή στρέφεται για να κατακτήσει το κομβικό σημείο της Ιεράπολης που είναι ένα κύριο σημείο αγοραπωλησίας πετρελαίου. Επιπροσθέτως η Τουρκία θέλει να αποτρέψει την ενδυνάμωση του Κουρδικού εθνικού στοιχείου στην βόρεια Συρία.
Ειδικότερα αυτή την περίοδο οι δυνάμεις εισβολής της Ασπίδας του Ευφράτη κινούνται με αυξημένη επιθετικότητα για την κατάληψη της Ιεράπολης (Manbij) που είναι κάτω από τον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης το κουρδικό στρατιωτικό συμβούλιο της Ιεράπολης, δηλαδή η κουρδική ηγεσία των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας αποφάσισε να παραδώσει ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής που ελέγχει δυτικά της Ιεράπολης στον Συριακό Στρατό για σκοπούς προφυλακής και εγκατάστασης ζώνης ασφαλείας. Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπολης υπάρχουν και τμήματα ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού.
Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από σημερινό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al-Masdar News. Επιπροσθέτως ο διαδικτυακός τόπος liveuamap.com που καλύπτει τις εξελίξεις της σύγκρουσης στην Συρία δίνει μια πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση της έκτασης που θα δοθεί στον έλεγχο των δυνάμεων του νόμιμου Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσσαντ.
Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας μεταξύ των Κούρδων της Συρίας με τον Συριακό Στρατό είναι η δημιουργία μιας προφυλακής και μίας ζώνης ασφαλείας κατά της συνεχιζόμενης επιθετικότητας του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλει παράνομα στην βόρεια Συρία. Η ολοκλήρωση αυτής της ενέργειας σίγουρα θα αποτελέσει ένα καταλυτικό ρυθμιστικό παράγοντα για τις μελλοντικές πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην βόρεια Συρία και γίνεται μετά από αρχική συνεννόηση με την Ρωσία.
Μια συνεχιζόμενη επίθεση των τούρκων στον νόμιμο Συριακό Στρατό θα επιβεβαιώσει την αληθινή φύση των φιλοδοξιών του καθεστώτος Ερντογάν που είναι η ωμή παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας στη Συρία. Όμως η διατήρηση της τουρκικής επιθετικότητας σίγουρα θα δυσαρεστήσει και τον αμερικανικό παράγοντα. Άραγε θα τολμήσει ο Ερντογάν να κτυπήσει και τον Αμερικανικό Στρατό που βρίσκεται στην ίδια περιοχή;

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.