Σκηνικό πολιορκίας: Εντολή Τραμπ στο Καρλ Βίνσον να προσεγγίσει την Βόρεια Κορέα

«Τύμπανα» πολέμου ηχούν στην Κορεατική Χερσόνησο - Την ναυτική δύναμη κρούσης των ΗΠΑ συνοδεύουν δυο ιαπωνικά αντιτορπιλικά
«Τύμπανα» πολέμου ηχούν στην Κορεατική Χερσόνησο - Πλησιάζει την Βόρεια Κορέα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον, συνοδευόμενο από δυο ιαπωνικά αντιτορπιλικά.

Δύο Ιαπωνικά αντιτορπιλικά ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε άσκηση με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον και τα πλοία που το συνοδεύουν στο δυτικό Ειρηνικό καθώς πλησιάζουν τα ύδατα γύρω από την κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε το ναυτικό της Ιαπωνίας.
Τα δυο ιαπωνικά πολεμικά πλοία, Σαμιντάρε και Ασιγκάρα έφυγαν από τη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή για να προσεγγίσουν το Καρλ Βίνσον σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τις πυραυλικές δοκιμές της.
Τα δύο αντιτορπιλικά θα πραγματοποιήσουν μία σειρά τακτικών ασκήσεων με τα αμερικανικά πλοία, αναφέρει ο υπουργός Θαλάσσιας Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, σε ανακοίνωσή του.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στη ναυτική ομάδα κρούσης να μεταβεί ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, μετά από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.
Τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά θα συνοδεύσουν τα αμερικανικά πλοία τουλάχιστον μέχρι τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Το υπουργείο Θαλάσσιας Αυτοάμυνας δεν διευκρίνισε το για πόσο τα ιαπωνικά πλοία θα κάνουν ασκήσεις μαζί με τα αμερικανικά.
Η Βόρεια Κορέα θα γιορτάσει την Πέμπτη την 85η επέτειο από την ίδρυση του στρατού της και πολύ συχνά σε εθνικές επετείους διεξάγει δοκιμές όπλων.
«Θα τους βυθίσουμε με ένα χτύπημα»
Εφημερίδα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας υποστήριξε σήμερα πως η χώρα είναι έτοιμη να χτυπήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον, το οποίο, συνοδεία ιαπωνικών αντιτορπιλικών, θα συμμετάσχει σε άσκηση στον δυτικό Ειρηνικό, κοντά στην κορεατική χερσόνησο.
Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η εφημερίδα Rodong Sinmun του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας ήταν σαφής στο μήνυμά της: «Έχουμε τη δύναμη, με ένα μόνο χτύπημα, να βυθίσουμε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, για να επιδείξουμε τη στρατιωτική υπεροχή και δύναμή μας».
Συνελήφθη και τρίτος αμερικανός πολίτης στην Βόρεια Κορέα
Έναν τρίτο αμερικανό πολίτη συνέλαβαν την Παρασκευή οι αρχές της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για έναν αμερικανο-κορεάτη καθηγητή του οποίου το επίθετο είναι Κιμ και ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ καθώς έφευγε από τη χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο της Νότιας Κορέας, πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο Κιμ που είναι πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Επιστημής και Τεχνολογίας Γιανμπιάν, βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα για να λάβει μέρος σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Yonhap ήταν εκεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν συλληφθεί και πήρε μέρος σε συζητήσεις για δραστηριότητες τέτοιου χαρακτήρα. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη αμερικανού πολίτη την τελευταία περίοδο από τη Βόρεια Κορέα. Στη φυλακή καταδικασμένοι με βαριές ποινές για «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους» βρίσκονται ο φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ καθώς και ο αμερικανοκορεάτης πάστορας Κιμ Ντονκ Τσουλ.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τη σύλληψη.
Ο Αν Τσαν Ιλ, διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Ερευνών για τη Βόρεια Κορέα στη Σεούλ, είπε ότι η Πιόνγιανγκ «φαίνεται να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον καθηγητή Κιμ ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα», την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.