Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Υποψήφια για το Europride ομοφυλοφιλίας 2020 θέλει την Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Αφού «έλυσε» όλα τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται ότι επανέρχεται σ΄ένα θέμα στο οποίο έχει δώσει επανειλημμένως επιτυχημένες εξετάσεις «πολιτικής ορθότητας». Μιλάμε για την παρέλαση των ομοφυλοφίλων στην πόλη, ένα ζήτημα το οποίο ίσως πάρει πανευρωπαϊκή διάσταση,
σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο «Ευρωφιέστα για γκέι θέλει ο Μπουτάρης» και υπότιτλο «Μετά την παρέλαση των ομοφυλοφίλων, που αρέσει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η πόλη υποψήφια για το EuroPride 2020» γράφει τα εξής:
«Όλα τα είχε η Θεσσαλονίκη, η πανευρωπαϊκή παρέλαση ομοφυλοφίλων και τρανσέξουαλ της έλειπε! Η αγαπημένη παρέλαση των ομοφυλοφίλων του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη τώρα θέλει να διοργανώσει στη λαμπρή συμβασιλεύουσα και την ευρωπαϊκή παρέλαση ομοφυλοφίλων, τρανσέξουαλ και διεμφυλικών, καθώς προφανώς νιώθει ότι έχει τη στήριξη της δημοτικής Αρχής!
Η ψήφος εμπιστοσύνης που τους έχει δώσει ο κ. Μπουτάρης φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη στα ομοφυλόφιλα μέλη του Thessaloniki Pride, τα οποία, όπως ανακοίνωσαν, έθεσαν υποψηφιότητα να διοργανώσουν, στη Θεσσαλονίκη, το EuroPride 2020, που αποτελεί το κεντρικό φεστιβάλ της Ευρώπης και το οποίο διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετική πόλη. Ένας από τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που έχουν αντιδράσει έντονα στα ξενόφερτα αυτά θέατρα του παραλόγου είναι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος πέρυσι είχε διοργανώσει αγρυπνία κατά της συγκεκριμένης παρέλασης, όπου συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί.
Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντίστοιχες διοργανώσεις των Βρυξελλών (Βέλγιο), του Αμβούργου (Γερμανία) και του Μπέργκεν (Νορβηγία), ενώ η οριστική ανάθεση θα γίνει ύστερα από ψηφοφορία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διοργανωτών Pride (EPOA) στην  ετήσια συνέλευσή της, τον Σεπτέμβριο του 2017, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Οι ομοφυλόφιλοι του Thessaloniki Pride υποστηρίζουν ανερυθρίαστα ότι η διοργάνωση ενός EuroPride στη χώρα μας μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική LGBTI κοινότητα, καθώς θα προβάλει τα αιτήματά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι φέτος το 6ο Thessaloniki Pride θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «έλα όπως είσαι» και θα περιλαμβάνει μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτι, συναυλίες και φυσικά τη μεγάλη «Πορεία Υπερηφάνειας», όπως οι ίδιοι την ονομάζουν, το Σάββατο 17 Ιουνίου».
Το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» συνδυάζεται και με σχετική φωτογραφία από «EuroPride» στο Όσλο της Νορβηγίας, προκειμένου να αντιληφθούμε τι πρόκειται «να ζήσει» η Θεσσαλονίκη στην περίπτωση που αναλάβει τη διοργάνωση. Με δεδομένη την επέλαση της «πολιτικής ορθότητας» στην Χώρα μας και την εγκατάστασή της σε διάφορα θεσμικά επίπεδα, ας μην εκπλαγεί κανείς αν τελικά αυτά που αρέσουν στον Μπουτάρη και τους ομοίους του γίνουν τελικά πραγματικότητα στην Θεσσαλονίκη, έχοντας μάλιστα και πανευρωπαϊκή διάσταση.
Έτσι κι αλλιώς, η δύναμη των διαφόρων μορφών της «πολιτικής ορθότητας» έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να δείχνουν ότι μπορούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τα θέλω τους, ακόμη κι αν αυτό ενδεχομένως προσβάλλει την ηθική και αισθητική άποψη των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...