ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτά είναι τα ρωσικά οπλικά συστήματα που απαγόρευσαν οι ΗΠΑ να προμηθευτούμε...

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απαγορεύουν στην Ελλάδα να αγοράζει ρωσικά συστήματα και να επιτρέπουν στην Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη και το ερώτημα που γεννήθηκε είναι ποιον ρωσικό εξοπλισμό ήθελα να προμηθευτεί η χώρα και δεν το έκανε γιατί άκουσε τις ΗΠΑ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 55 Τεθωρακισμένα Αμφίβια Οχημάτα Μάχης BMP-3F για τους Πεζοναύτες, για τα οποία είχε κλειστεί η προμήθεια από το 2013 υπό τον υπουργό Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στον «πάγο» μπήκαν 20 οχημάτα εκτόξευσης SHORADS Tor-M2 ή Pantsir S1 σε συνδυασμό με Buk-M2 για αντικατάσταση των παλαιών OSA AKM, 50 εκτοξευτές και 500 βλημάτα κατευθυνόμενων με λέηζερ Kornet-EM, 30 νέα βλημάτα 248N6 του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και ποιος ξέρει τι άλλα οπλικά συστήματα «διαμάντια».

Για όλα τα παραπάνω οι ΗΠΑ αντέδρασαν και αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει αποπληρωμή σε 20 χρόνια.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία και η τωρινή, συνεχίζει να το κάνει επιδεικτικά και να υπακούσει σε κάθε διαταγή των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το εθνικό συμφέρον. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.