Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εγκληματική οργάνωση Πασόκ: Δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς του Παπαντωνίου στην Ελλάδα

Κάθε λογαριασμός και κάθε ακίνητο που ανήκει στον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου δεσμεύεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά από αίτημα της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.
Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και έρχεται
λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του.
Σύμφωνα με το capital.gr το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή και με βούλευμά του, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας, όμως δεν υπάρχει δέσμευση, δηλαδή, πιθανών ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών σε χώρες του εξωτερικού.
Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για "δωροδοκίες" σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον κ.Παπαντωνίου.
Κομβικής σημασίας πάντως θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Γι' αυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.