«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» με ΑΠΟΦΑΣΗ! Οι Τσάμηδες και το «ένοχο» παρελθόν…

Ήταν τον 17ο αιώνα όταν οι Τσάμηδες εγκαταστάθηκαν στην Θεσπρωτία. Στους Βαλκανικούς πολέμους (1912-13), πολεμούσαν στο πλάι των Τούρκων και ακόμα και όταν οριοθετήθηκαν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, παρέμειναν σε ελληνικά εδάφη.



Το 1923 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία όριζε την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες έπρεπε να φύγουν για την Τουρκία. Ωστόσο, οι Τσάμηδες παραμένουν στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της ιταλικής επίθεσης στη χώρα μας, οι Τσάμηδες συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς κατακτητές, διέπραξαν εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού ενώ, αργότερα, συνεργάστηκαν και με τους Γερμανούς, μέχρι να αποχωρήσουν ή να εκδιωχθούν το 1944.

Η απόφαση σταθμός του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσίλογων Ιωαννίνων το 1945, καταδικάζει τους Τσάμηδες ως εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες κατακτητών

Οι αριθμοί σοκάρουν. Πάνω από 600 δολοφονίες Ελλήνων, περισσότερες από 400 απαγωγές, εκατοντάδες βιασμοί και τουλάχιστον 2.000 πυρπολήσεις κατοικιών, στον κατάλογο προστίθενται και 53 λεηλασίες χωριών.

Η καταδίκη τους απόλυτη: 1.930 Τσάμηδες καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο… 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.