EKTAKTO -Ομολογία Τραμπ για Κατάρ: «Εγώ τους είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστών» – Σφίγγει δραματικά ο κλοιός γύρω από την Τουρκία – Έσπευσε ο Ερντογάν για βοήθεια και προστασία στον Β.Πούτιν

Με ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθαρίζει γιατί οι αραβικές χώρες διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ: «Εγώ τους είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.



Η διπλωματική αντεπίθεση των Αραβικών χωρών εναντίον του Κατάρ που στόχο έχει την απομόνωση της Ντόχα ήταν ενορχηστρωμένη εξ αρχής από τον Ντόναλτ Τραμπ.Πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος το ομολόγησε γεγονός που βγάζει στη σέντρα το Κατάρ αλλά και την Τουρκία.


Η Άγκυρα λάμβανε 20 δισ. δολάρια το χρόνο για να εκτελεί τις εντολές από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ γι αυτό και χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Β.Πούτιν προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Ο Ερντογάν έχει μείνει σε μία περιοχή χωρίς συμμάχους και πάει ολοταχώς ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Σαουδική Αραβία με μία ντρίπλα κατάφερε να βγει από το «κάδρο» του κράτους -χορηγού τρομοκρατών και να βγάλει  στη σέντρα πρώτα το Κατάρ και έπειτα την Τουρκία, δηλαδή εκτέλεσαν το σχέδιο των ΗΠΑ που πριν λίγο ομολόγησε ο Ν.Τραμπ.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.