ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ: ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Γράφει ο Αντίοχος
Εάν το νομοσχέδιο για την «διόρθωση φύλου» είναι μία φορά αίσχος, η τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», η οποία κρυβόταν μέσα στον παραπάνω νόμο (και την οποία υπερψήφισαν οι Καμμένοι και η νουδούλα…) είναι εκατό φορές αίσχος, γιατί αποτελεί την Κερκόπορτα αναγνώρισης ως τουρκικής της «μουσουλμανικής» -σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης- μειονότητας της Θράκης. Αλλά και για την αναγνώριση άλλων δήθεν «μειονοτήτων», όπως π.χ. η «μακεδονική».



Σήμερα μάλιστα υπήρξε και η πρώτη αντίδραση, από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, που επισήμανε τον κίνδυνο «καταλανοποίησης» της Θράκης μας. Ιδού:

«Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώριση της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς.

Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα Ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής η δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης. Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα». Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη».

(ΥΓ): Σημαντική υπενθύμιση, με μεγάλη σημασία: ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κυβερνών κόμμα στην Ευρώπη που πήρε –και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή του- σαφή θέση υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία. Οι δε παρακρατικοί του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ (Λαφαζανίστας, ΑΝΤΑΡCIA και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»), έκαναν και διαδήλωση υπέρ των Καταλανών αυτονομιστών. Τυχαίο; Δε νομίζω! Είναι προφανές, ότι οι αριστεροί εθνομηδενιστές προετοιμάζουν το έδαφος για την «καταλανοποίηση» της Θράκης μας!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.