Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ΝΑΤΟ: Πρώτα λύση και μετά ένταξη της ΠΓΔΜ

Σαφές μήνυμα προς τη γείτονα πέρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του λίγο πριν από την άφιξη του στα Σκόπια. «To ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "MIA".Ο Γενς Στόλτενμπεργκ απέκλεισε παράλληλα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς προηγουμένως να έχει λυθεί το πρόβλημα.

«Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του. Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ», υπογράμμισε, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία περνάει μέσα από συμφωνία με την Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στην οποία συμμετείχαν οι πρέσβεις Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι, υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται