ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ !!! Στοιχεία-σοκ: Το 65% των Ελλήνων φοβάται πολεμικό επεισόδιο με Τουρκία και βλέπει απώλεια εδαφών!

Στοιχεία σοκ για τους φόβους των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την Τουρκία αποτυπώνει δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha. Η δημοσκόπηση περιέχει τρία στοιχεία τα οποία λόγω των εξελίξεων και της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα:


Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα το 49,5% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση.

Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.


Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%

Μάλλον θα πρέπει να αναληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες άμεσα από την Κυβέρνηση διότι φαίνεται δυστυχώς – αν τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τφυσικά την πραγματικότητα – ότι έχει καμφθεί το ηθικό λαού και ΕΔ!

Σε αυτό φυσικά έχουν συντελέσει παράγοντες όπως:

Η εκτεταμένη ψυχολογική επιχείρηση των Τούρκων και ο υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα, η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού που αποτυπώνεται σε δηλώσεις και πράξεις και φυσικά οι απανωτές ήττες 1974, 1996 και τώρα με 2 Ελληνες αιχμαλώτους στις τουρκικές φυλακές.

Επιπλέον ο αυτο-αφοπλισμός εδώ και χρόνια, η αποχώρηση χιλιάδων Ελλήνων από τη χώρα και η «αντικατάσταση» τους από πρόσφυγες και μετανάστες τους,  κάτι περίεργες ρήσεις του ΥΠΕξ όπως «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα» έχουν δημιουργήσει αίσθημα ήττας σε ενδεχόμενη σύγκρουση!

Παράλληλα αν δούμε απέναντι τι συμβαίνει στην τουρκική κοινωνία μετά την Αφρίν, η σύγκριση θα λάβει ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα.

Το παράθυρο για επίθεση της Τουρκίας πλέον είναι ορθάνοιχτο.

Ολα αυτά θα πρέπει να έχουν χτυπήσει ήδη καμπάνες!

Χαρακτηριστικό είναι και το Βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Διέκοψαν «στον αέρα» δικηγόρο επειδή έλεγε πως οι Έλληνες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Δικηγόρος βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, προκειμένου να εκφέρει την άποψή της για την γνωστή υπόθεση Λαγουδή.

Ωστόσο, λίγο πριν τις αναφορές της σε σχέση με το περιστατικό, θέλησε να εκφράσει τις ανησυχίες της αναφορικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα εθνικά θέματα της χώρας, καθώς έχει δοθεί, με πολιτική ευθύνη, άπλετος χώρος κινήσεων στην γείτονα χώρα εις βάρος της Ελλάδας.

Επικαλούμενη προηγούμενα λόγια ταξίαρχων, καλεσμένων της τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής, υπογράμμισε και εκείνη πως οι Έλληνες οφείλουν να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» της δημοσιογράφου, η οποία κάλεσε την δικηγόρο να μην μιλά για πολέμους, πως τα πάντα έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και πως δεν είμαστε ετοιμοπόλεμοι!

Η δικηγόρος επέμεινε, σημειώνοντας πως για την «ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος και για πόλεμο».

Η δημοσιογράφος, κρατώντας το ακουστικό της, δήλωσε πως υπάρχουν σύμμαχοι, ελληνική κυβέρνηση και στρατιωτικοί και άρα ο λαός «δεν πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος».

Οσο αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.

Για την λύση με τα Σκόπια

Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Ακόμη μεγαλύτερος διχασμός υπάρχει στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.










Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.