«Τουρκοφάγος» Σαλβίνι: «Δεν θα κερδίζουν οι Τούρκοι εις βάρος των Ιταλών - Να φύγουν οι εταιρείες του Ερντογάν αλλά...»

Ιταλοτουρκικό "επεισόδιο" έλαβε χώρα τα τελευταία 24ωρα καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός εσωτερικών, "τουρκοφάγος" Μ.Σαλβίνι, πέρασε ιστορικό νόμο για την προστασία των εταιρειών της Ιταλίας "κτυπώντας" τουρκική εταιρεία που εξαγόρασε αντίστοιχη ιταλική και θέλησε να μεταφέρει την έδρα παραγωγής στην Τουρκία.



Ο τουρκικός όμιλος "Τοξόζ" που αγόρασε το 2013 την "Περνιγκότι", πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της στην Λιγουρία, μια ιστορική μονάδα που λειτουργεί από το 1860, και να την μεταφέρει στην Τουρκία!

Μετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ που είχε αγοράσει την Περνιγκότι, μια από τις ιστορικές μάρκες σοκολάτας στην Ιταλία, να κλείσει την ιστορική βιομηχανία στην Ιταλία, ετοιμάσθηκε σχέδιο νόμου για την προστασία των ιστορικών μονάδων της Ιταλίας.

Το σχέδιο νόμου συντάχθηκε από την Λέγκα του Βορά και παρουσιάστηκε στην βουλή των αντιπροσώπων με συνέντευξη τύπου. Στην συνέντευξη τύπου μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Σαλβίνι: "Θα τις προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι με δήλωση που έκανε στην συνέντευξη τύπου, είπε:

"Θέλουμε να προστατεύσουμε τις ιταλικές εταιρίες με νύχια, με δόντια χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους νόμους¨.

"Αν σκεφτούμε κακόβουλα, τότε φαίνεται πως αυτή η πολυεθνική τουρκική εταιρία, θα παράγει στην Τουρκία και με την σφραγίδα ¨Made in Italy¨ θέλει να πουλάει στην Ιταλία…

Εάν θέλεις να παράγεις στην Τουρκία, τότε θα κτυπήσεις την σφραγίδα ¨Made in Turkey".

Θα προστατεύσω με νύχια και με δόντια τις ιταλικές εταιρείες".

Ο Σαλβίνι ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. που καθορίζει αυτούς του νόμους με τις ετικέτες, ανέφερε πως μετά από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο, θα δώσουν βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

O Ρικάρντο Μολινάρι-εκπρόσωπος της Λέγκας του Βορά, ανέφερε πως αφορμή για το σχέδιο νόμου ήταν το περιστατικό "Περνιγκότι" και είπε τα εξής :

"Το περιστατικό "Περνιγκότι" είναι ένα περιστατικό που θα λειτουργήσει ως "πιλότος" καθώς παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε δεν έγινε δυνατό να βρεθεί λύση (σαν τις προτάσεις εξαγοράς που υποβλήθηκαν από άλλες εταιρίες) που να διασφαλίζει μια συμφωνία με την πολυεθνική τουρκική εταιρία".

Ο Μολινάρι είπε πως στόχος του νόμου είναι "να αποτραπεί η επανεμφάνιση τέτοιων καταστάσεων" και συνέχισε λέγοντας:

"Με αυτόν τον νόμο από τώρα και μετά, δεν θα είναι δυνατόν να εξαγοράζονται ιστορικές ιταλικές εταιρίες και μετά από λίγα χρόνια να κρατάνε την μάρκα στα χέρια τους κλείνοντας όμως τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία".

Με το νόμο προβλέπεται η δημιουργία εντός του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης μιας ειδικής λίστας με ιστορικές ιταλικές εταιρίες μετράνε 50 έτη ζωής. Επίσης θα προστατευτούν και όλες οι ιταλικές εταιρείες που συμβάλλουν στην αύξηση της τεχνολογικής ισχύος της χώρας.

Προβλέπεται πως σε περίπτωση που ο φορέας μειώσει ή τερματίσει την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, χάνει και το δικαίωμα χρήσης του ονόματος της μάρκας.

πηγη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.