Νέα πρόκληση του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου»: Ζητούν να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι φιλοσκοπιανοί του «Ουράνιου Τόξου», καθώς μετά την θρασύτατη επιδίωξή τους για «εκκλησιασμό» στα «μακεδονικά», τώρα επανέρχονται δριμύτεροι και με επιστολή τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) ζητούν να διδάσκεται εκεί η «μακεδονική γλώσσα»!



Την επιστολή του το «Ουράνιο Τόξο» την έστειλε στον πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ., Στέλιος Κατρανίδη, αλλά και στον πρόεδρο του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Χάρη Παπαπανάγο, τονίζοντας ότι «με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας». […]

«Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος. Μια τέτοια κίνηση θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε όλους όσους ομιλούν την μακεδονική γλώσσα ως μητρική ή ως δεύτερη γλώσσα ώστε να μπορέσουν επιτέλους να την σπουδάσουν σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Παράλληλα, θα δείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η δέσμευσή σας για ένα Τμήμα εξωστρεφές, που θα αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θα ενισχύει την επιστημονική έρευνα με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς αποκλεισμούς είναι ουσιαστική και όχι ένα απλό σχήμα λόγου» αναφέρει το «Ουράνιο Τόξο».

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το (πραγματικό) περιεχόμενο της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών έχει αποθρασύνει πλήρως τόσο τα Σκόπια όσο και τους ελάχιστους εγχώριους ακολούθους τους που δεν δηλώνουν Έλληνες, αλλά «μακεδόνες». Μια συμφωνία, η οποία όσο περνά ο καιρός θα δείχνει ολοένα και περισσότερο το αληθινά ανθελληνικό-προδοτικό περιεχόμενό της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.