Ο Ορμπάν μιλάει εναντίον της "αυτοκρατορίας της ΕΕ" "Αν δεν προστατεύσουμε τον χριστιανικό μας πολιτισμό, θα χάσουμε την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν θα ανήκει πλέον στους Ευρωπαίους",

Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να «καταλάβουν και να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν θα έχει ελεύθερη ζωή χωρίς τη χριστιανική της κουλτούρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού της επέτειος της Ουκρανικής επανάστασης του 1848 μπροστά στο Εθνικό Μουσείο της Βουδαπέστης.



"Αν δεν προστατεύσουμε τον χριστιανικό μας πολιτισμό, θα χάσουμε την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν θα ανήκει πλέον στους Ευρωπαίους", επέμεινε ο Orban. Πρόσθεσε ότι ο Χριστιανισμός ήταν εξίσου σημαντικός για μια ελεύθερη Ουγγαρία και προειδοποίησε ότι «όλοι μας θα χάναμε την ελευθερία μας σε μια φιλελεύθερη αυτοκρατορία». «Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν είναι υποκείμενα μιας αυτοκρατορίας παρά παιδιά ενός ελεύθερου έθνους». «Οι Ευρωπαίοι μπορούν να χαίρονται μόνο αν αποφασίσουν για τη μοίρα τους και για το μέλλον του έθνους τους», πρόσθεσε ο Orban. Το ιδεώδες της ελευθερίας "έχει τις ρίζες του στον Χριστιανισμό επειδή όλοι οι άνθρωποι και όλα τα έθνη είναι ίσοι ενώπιον του Θεού", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Orban εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους πολωνούς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και δήλωσε ότι «χωρίς την Πολωνία η Ουγγαρία δεν θα ήταν ελεύθερη και η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να επανενωθεί». "Όταν επιτίθενται στην Πολωνία από τις Βρυξέλλες, επιτίθενται σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και εμάς, των Ούγγρων". "Το μήνυμά μας προς τους αυτοκράτορες που επιδιώκουν να επεκτείνουν τη σκιά τους πάνω στην κεντρική Ευρώπη είναι ότι θα πρέπει πάντα να εξετάζουν τους δεσμούς μεταξύ Ουγγαρίας και Πολωνίας", ανέφερε.

"Κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε τον όρκο μας στον Θεό ότι θα επιμείνουμε στην ελευθερία και θα απορρίψουμε την υποταγή. ο κοινός όρκος του έθνους σημαίνει ότι κάθε Ουγγαρία θα σταθεί από άλλους Ούγγρους και όλοι οι Ούγγροι θα παραμείνουν δίπλα στην Ουγγαρία », δήλωσε ο Ορμπάν.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός ζήτησε «ισχυρά εθνικά κράτη και νέους ισχυρούς ηγέτες» οι οποίοι «θα λάβουν βοήθεια εκεί πέρα ​​από να φέρουν προβλήματα εδώ». "Θέλουμε μια νέα αρχή να σταματήσουμε την παρακμή της Ευρώπης και να τερματίσουμε τον εφιάλτη των ενωμένων κρατών της Ευρώπης", δήλωσε.

Για τους Ούγγρους «η ελευθερία δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος να επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Ορμπάν και ισχυρίστηκε ότι «θέλουμε απλά πράγματα, όπως και το 1848: μια πατρίδα των δικών μας, καλών γειτόνων, και την εργασία, η οποία είναι νόημα και καρποφόρα ", δήλωσε ο Ορμπάν. "Για εμάς η ελευθερία δεν είναι ένα αφηρημένο ιδεώδες, αλλά η ίδια η ζωή. την αναπνοή, την κυκλοφορία και τη σφύζουσα καρδιά », πρόσθεσε.

«Τα επόμενα χρόνια θα αποδείξουν ότι εμείς, οι Ούγγροι, δεν είμαστε εδώ μόνο για να υποφέρουμε από τη ζωή αλλά να τους δώσουμε ένα νόημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του λέγοντας ότι «η Ουγγαρία πρώτα απ 'όλα, πηγαίνετε οι Ούγγροι. "

Η Πολωνία και η Ουγγαρία αγωνίζονται και πάλι μαζί για ένα κοινό μέλλον και "στηρίζοντας τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τα ίσα δικαιώματα όπως έκαναν το 1848-49", δήλωσε ο πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki. Σημείωσε ότι τα δύο έθνη ήταν φίλοι για πάνω από χίλια χρόνια και αγωνίστηκαν μαζί για ελευθερία επανειλημμένα. "Τώρα αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ουγγαρία, μια καλύτερη Πολωνία, μια καλύτερη Ευρώπη. Για όσους πιστεύουν σε μια Ευρώπη των εθνών που θα εξυπηρετήσει τον κοινό άνθρωπο και όχι τις ελίτ », είπε.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.