Κρίμα: Ο Τραμπ ύμνησε την Ελλάδα, αλλά ξέχασε εναντίον ποιάς δύναμης επαναστάτησαν οι Έλληνες

Πολύ κακή εντύπωση προξένησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου 1821, όταν απέφυγε να αναφέρει ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Βέβαια ύμνησε την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, όπως και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. “Σήμερα, γιορτάζουμε τον μακροχρόνιο αγώνα των Ελλήνων για να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους από μια ξένη αυτοκρατορία”, δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ
και όσοι άκουσαν τι ακριβώς είπε “πάγωσαν”. Το θέμα πήρε “φωτιά” στα κοινωνικά δίκτυα όταν αναρτήθηκε στο Facebook και στο Twitter. Στις 25 Μαρτίου 1821, συνέχισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, οι Έλληνες πατριώτες εξεγέρθηκαν και αγωνίστηκαν για να απελευθερώσουν τη χώρα τους (Σ.Σ.: από ποιον), να αποκαταστήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να καθορίσουν το πεπρωμένου τους. Ούτε στη φράση αυτή της ομιλίας τόλμησε να αναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ: Για τη βαθιά συμβολή του ελληνικού πολιτισμού αλλά και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη διαμόρφωση των  σύγχρονων ΗΠΑ μίλησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ηςΜαρτίου. Κρατώντας στα χέρια του ένα καπέλο που έγραφε στα ελληνικά «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως «χάθηκε στην μετάφραση» και απέδωσε τη φράση ως «make Greece great again». Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία με μια αναφορά στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Μάλιστα έκανε και μια ιστορική αναδρομή στην διαχρονική προσφορά του ελληνικού πολιτισμού με αναφορές στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη, ενώ φάνηκε να ξεχωρίζει και ένα αρχαίο ελληνικό ρητό. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες – και όλος ο δυτικός πολιτισμός – έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τα εξαιρετικά επιτεύγματα του ελληνικού λαού, που εκτείνονται μέχρι τα αρχαία χρόνια…. Όπως έγραψε ένας διάσημος Έλληνας ιστορικός: ‘Η ευτυχία εξαρτάται από το να είσαι ελεύθερος και η ελευθερία εξαρτάται από το να είσαι θαρραλέος’. Και είστε θαρραλέοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μακροσκελή αναφορά στην πολυποίκιλη συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί έναν έμπρακτο εορτασμό των αξιών που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του «μεγαλείου της Αμερικής». Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στις προσωπικές ιστορίες ορισμένων παρευρισκομένων, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως παραδείγματα προσφοράς στις ένοπλες δυνάμεις, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τον αθλητισμό αλλά και της φιλανθρωπίας μέσω της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν σταματούν ποτέ. Δεν τα παρατάτε ποτέ. Αυτό ακριβώς θέλουμε». «Τιμάτε την σκληρή δουλειά. Αγαπάτε τις οικογένειές σας. Εμπλουτίζετε τον πολιτισμό σας. Έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στις οικογένειές σας, στις κοινότητες σας και στη χώρα μας. Μέσα από το κίνητρο της δημιουργίας και την θέληση σας να πετύχετε…Και αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο και διατηρείτε την πίστη σας στην ευλογία του μεγαλοδύναμου Θεού. Και αυτό είναι υπέροχο».

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 
Σήμερα, γιορτάζουμε τον μακροχρόνιο αγώνα των Ελλήνων για να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους από μια ξένη αυτοκρατορία. Στις 25 Μαρτίου 1821, οι Έλληνες πατριώτες εξεγέρθηκαν και αγωνίστηκαν για να απελευθερώσουν τη χώρα τους, να αποκαταστήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να καθορίσουν το πεπρωμένου τους. Αυτό το απόγευμα, γιορτάζουμε τους πολυποίκιλους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες Αμερικανοί ενισχύουν, εξυψώνουν και εμπνέουν το έθνος μας. Ζείτε σύμφωνα με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής. Τιμάτε την σκληρή δουλειά. Αγαπάτε τις οικογένειές σας. Εμπλουτίζετε τον πολιτισμό σας. Και αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο και διατηρείτε την πίστη σας στην ευλογία του μεγαλοδύναμου Θεού. Και αυτό είναι υπέροχο. Έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στις οικογένειές σας, στις κοινότητες σας και στη χώρα μας. Μέσα από το κίνητρο της δημιουργίας και την θέληση σας να πετύχετε – είστε πολύ ανταγωνιστικοί, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν σταματούν ποτέ. Δεν τα παρατάτε ποτέ. Αυτό ακριβώς θέλουμε. Έχετε φέρει δουλειές και ελπίδα στις πόλεις της Αμερικής. Και έχετε εμβαθύνει τους δεσμούς της αγάπης και έχετε ανανεώσει την περηφάνια του πατριωτισμού που μας ενώνει ως έναν λαό, μία οικογένεια και ένα λαμπρό έθνος υπό την σκέπη του Θεού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες – και όλος ο δυτικός πολιτισμός – έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τα εξαιρετικά επιτεύγματα του ελληνικού λαού, που εκτείνονται μέχρι τα αρχαία χρόνια. Μεγάλο διάστημα. Είναι ένας μεγάλος πολιτισμός. Οι Έλληνες ποιητές και φιλόσοφοι όπως ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης βοήθησαν την ανθρωπότητα να επιδιώξει την αλήθεια, την αρετή και τη δικαιοσύνη. Η αρχαία Ελλάδα πέτυχε εξαιρετικά επιτεύγματα στην αρχιτεκτονική, της γεωμετρίας, στην χαρτογραφία, και τόσα πολλά άλλα που έχουν εμπνεύσει όλα τα θαύματα της ανθρωπότητας. Και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας. Το έχετε ακούσει αυτό; Το έχετε ακούσει; Όπως έγραψε ένας διάσημος Έλληνας ιστορικός: «Η ευτυχία εξαρτάται από το να είσαι ελεύθερος και η ελευθερία εξαρτάται από το να είσαι θαρραλέος». Και είστε θαρραλέοι.


 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Σε αυτή την επέτειο τιμούμε τον μοναδικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων χωρίς επαρκείς πόρους, μετά από τέσσερις αιώνες σκληρής, ξένης κατοχής, αντέδρασαν ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και με μια φοβερή αποφασιστικότητα, τεράστιες θυσίες και την βοήθεια του Θεού κατάφεραν να εδραιώσουν εκ νέου την Ελλάδα ως ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να τιμήσουμε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός από τον Λευκό Οίκο, το σύμβολο του αμερικανικού έθνους που αποτελεί τον φάρο της ελευθερίας για όλους. Για πολλά χρόνια βρισκόμαστε στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και έχουμε θέσει πάντα ζητήματα ελευθερίας, ειδικά όσον αφορά την ελευθερία της θρησκείας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την δικαιοσύνη για το νησί της Κύπρου και το σωστή ονομασία για μια γειτονική με την Ελλάδα Βαλκανική χώρα. Γνωρίζοντας την προσωπική σας αφοσίωση, κύριε Πρόεδρε, στα πιο πολύτιμα ζητήματα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας για όλους, σας ευχαριστούμε που ακούσατε τη φωνή μας και σας ζητάμε να συνεχίσετε την υποστήριξή σας στα προαναφερθέντα θέματα.

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ
Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή τη λαμπρή εορταστική εκδήλωση στον Λευκό Οίκο προς τιμήν της ελληνικής επανάστασης, προς τιμήν της 25ης Μαρτίου, προς τιμήν του αγώνα που ξεκίνησαν οι Έλληνες για την ελευθερία. Τα δύο μεγάλα έθνη, το αμερικανικό και το ελληνικό, απέδειξαν σήμερα ότι μοιράζονται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, με κορυφαία, όμως, την αγάπης τους για την κατάκτηση της ελευθερίας. Ήταν αφορμή για να έχω εδώ στην Ουάσινγκτον μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της αμερικανικής διοίκησης. Συνάντησα τους: • Φίλιπ Ρίκερ, νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις • Γιούρι Κιμ, επικεφαλής της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη • Μάθιου Πάλμερ, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ευρωασιατικές σχέσεις Το μήνυμα μου σε όλες αυτές τις συναντήσεις είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανάγκη των ισχυρών ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Θέλουμε και την διεύρυνση και την εμβάθυνση τους ώστε ο στρατηγικός τους χαρακτήρας να έχει διάρκεια και βάθος προς όφελος και των δύο λαών. Πρέπει να είναι μια στρατηγική σχέση που θα στηρίζεται σε τρεις αμοιβαιότητες: Αμοιβαίες αξίες, αμοιβαίος σεβασμός, αμοιβαίο όφελος.


Η επέλαση των “βαρβάρων” …στον Λευκό Οίκο: Δέστε πως ο κ. Πατούλης ισοπεδώνει τα πάντα!
Πηγή: https://hellasjournal.com/2019/03/krima-o-proedros-tramp-xechase-enantion-poias-dynamis-epanastatisan-oi-ellines-to-1821/

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.